Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z drugim kluczykiem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z drugim kluczykiem

Jak w temacie a mianowicie. Nie wiem co jest nie tak z tym kluczykiem, ale nie moge nim odpalic auta natomiast drzwi otwieram bez problem. Kluczyk byl uzywany bo widac na nim slady tzn na języku klucza. Ktos moze tez tak miał ? Jakies pomysły?

a masz w zestawie CZERWONY kluczyk??

Comment

Zapewne chciałeś odpalic czerwonym kluczykiem a nim tylko mozesz otworzyć drzwi

Comment

bo pracuje jako operator koparki i mam taki czerwony kluczyk ktorym sie koduje inne kluczyki. wiec moze w haniach tez tak mozna

Comment

W zestawie standardowo mam 3 kluczyki dwa czarne +1 czerowny serwisowy, nie moge odpalic z tego drugiego czarnego i byc moze jak przez długi czas nie był uzywany to moze sie rozkodował bo innego wytłumaczenia nie znajdeuje wiec postanowiłem zaczerpnac rady :P

Comment

Zamieszczone przez pioterhiszpan Zobacz posta
            nie moge odpalic z tego drugiego czarnego i byc moze jak przez długi czas nie był uzywany to moze sie rozkodował :P
            Miałem taki sam problem w nissanie przy kluczyku NATS z czerwoną kropką czyli ponoć ze zmiennym kodowaniem immobilaizera, tak mi powiedzieli w serwisie i też to usłyszałem że raz na jakiś czas trzeba użyć tego zapasowego kluczyka bo inaczej może się tak stać że się rozkoduje tak jak było w moim przypadku także pewnie i u Ciebie to się stało.

Comment

Czyli bez serwisu sie nie obejdzie? Nie wierze zawsze jest jakis sposób :P dla nas Polaków nie ma rzeczy niemozliwych do wykonania hehe :P

Comment

Ale z tym nie ma najmniejszego problemu.
                Przepraszam bo nie dopisałem szczegółów to nie był serwis nissana to był serwis dorabiania kluczy także dajesz działający kluczyk oni kopiują coś z niego i dorabiają drugi działający ale czy da się odratować w ten sposób ten drugi oryginalny kluczyk to nie wiem.

Comment

Nic nie szkodzi nie gniewam sie hehe :P No o dorabianiu to ja wiem ale własnie mi chodzi czy z tym starym da sie cos jeszcze zrobic.

Comment

a moze gdzies sie wytarl tak ze te zabki gdzies nie zachodza albo cos ?

Comment

Raczej nie, zaryzykowałbym stwierdzenie ze ten co uzywam go teraz jest bardziej wytarty. Ja stawiam ze sie rozkodował, ale nie wiem jak go zakodowac ponownie i czy wogole jest taka mozliwosc w warunkach domowych :P

Comment

Niedawno zgubiłem jedyny kluczyk-stało przede mną widmo zmiany komputera,wiązki,immo itp.Znalazłem gościa u mnie w Kielcach,który dorobił klucz na podstawie puszki immobilisera ale gapowe kosztowało 450 zeta..............

Nie wierz w bajki,ze musisz zmienić immo i inne rzeczy,które wymieniłem wyżej-to da się zrobić.
                        ビートル ジョン

Comment

Próbowałem tez odpalic auto wkładajac ten drugi (nie działajacy) kluczyk do stacyjki a ten własciwy miałem tuz obok niej bo chciałem sprawdzic czy moze antena immo będzie mi czytac chip z działajacego kluczyka. Niestety tez nic z tego. Tylko nie wiem czy to dlatego ze immo i chip dzialaja punktow i kluczyk musi byc w stacyjce czy moze jest inny problem.

Comment

Kluczk podaje kod-rozprogramowało się wg mnie.......................
                            ビートル ジョン

Comment

Tez własnie takie było moje pierwsze podejrzenie i ciekawiło mnie czy ktos sobie z tym poradził "na własną ręke"

Comment

Working...
                              X