Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie daje rady zdemontowac radia -.-

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie daje rady zdemontowac radia -.-

Witam

Mam te blaszki (jakos sie to fachowo zapewne nazywa, nawet fotke gdzies tu na forum widzialem - sa identyczne), ale prawa wchodzi i slychac klik, natomiast lewa za cholere - cos jest spierniczone, kombinowalem z godzine i nie ma opcji... radio oczywiscie fabryczny kaseciak.
    Z tad pytanie - jak sie do tego zabrac od innej strony - czy da sie wyjac cala srodkowa konsolke bez wyciagania radia? Jesli tak to prosze o opis jak tego dokonac, ewentualnie fotki - nie chce czegos urwac.

pozdr

Osobiście radio wyjąłem dwoma cienkimi śrubokrętami. Wciśnięte z leksza na siłę, ale radio ładnie wyszło Także polecam spróbować w troche bardziej barbarzyński sposób

Comment

Szczur, napisz co za autko masz (3d, 5d), coś poradzimy
      VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

bez wyjmowania radia calej kieszeni raczej nie wyjmiesz... sa one tak montowane by nie wypadly (u mnie poprzedni wlasciciel nawet srubkami przykrecil kieszen o.O) od tylu raczej tez nic nie wskurasz - duzo rozbierania

na twoim miejscu wepchnalbym na sile ten kluczyk, nawet jak cos tam wpadlo i Cie blokuje, to przepchnac powinienes

ps ja stare radio wyciagalem za pomoca jakiegos kawalka blaszki

Comment

5d 2000r - (SHH) MB2 buda dokladnie.
          Kombinowalem jeszcze dzisiaj troche, udalo sie wcisnac mi te blaszki po obydwu stronach, ale prawie wogole sie nie zachaczaja - to znaczy sila z jaka musze pociagnac za nie nim wyskocza jest zbyt mala - radio ani drgnie...

pozdr

Comment

Zdemontuj konsolę-mi to zajmuje około 10 minut
            Jeśli masz coś popierniczyć to to jest najlepszym wyjściem.Jakbyś miał problemy z demontażem to szukaj mnie jutro na gg-dzisiaj juz jestem styrany i zaraz lulu
            ビートル ジョン

Comment

No wlasnie bardzo bym byl wdzieczny jak bys mi napisal jakies HOWTO :P

Znalazlem dwie sruby na gorze - pod przyciskami schowane.
              Dwie po bokach na dole i jeszcze jedna po srodku we wnece/schowku i.... tyle - nie wiem co dalej, ani drgnie, nie chce sie silowac bo cos upier... i sie skonczy :]

Wogole to ma mi wyjsc sam ten plastik ze srodka czy calosc razem ze "skorzanymi" bokami ? Wszelka pomoc mile widziana.

pozdr

Comment

Odkręć jeszcze dwie z tyłu,odkręć gałkę i zdejmij mieszek z ramką z lewarka.......
                ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
                  Odkręć jeszcze dwie z tyłu,odkręć gałkę i zdejmij mieszek z ramką z lewarka.......
                  Do mnie musisz jak do dziecka, z obrazkami by bylo najlepiej :P
                  Nie wiem gdzie jest to "z tylu" nie moge wyczaic, natomiast co do ramki ktora trzyma skore przy drazku - nie wiem jak to zdjac, mam ciagnac na sile? Probowalem i wygina sie strasznie a nie idzie - to dosc cienki plastik, boje sie ze strzeli...
                  Opisz mi to prosze dokladniej jesli mozesz.

Dodam jeszcze w razie watpliwosci ze deska jest w wersji "drewnianej", z plastikowa bym sobie poradzil, bo znalazlem ladny ilustrowany przewodnik

--------
                  nevermind, dalem rade ale zdemolowalem wnetrze konkretnie
                  Czy taka kostka bedzie pasowala jako przejscie na ISO? Wizualnie wydaje mi sie pasowac, nie wiem jak rozklad sygnalow - wszedzie pisza ze jest to kostka do Civic'a do 1998r

pozdr
                  Last edited by Gość; 06-09-2009, 12:26.

Comment

Working...
                  X