Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

hydrozagadka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• hydrozagadka

dziś rano po mocnych nocnych opadach miałem rano na dywaniku po stronie kierowcy z 6litrów wody. Auto stało na górce ,nachylone tak że woda zebrała się pod pedałami. Tylny dywanik też był mokry ale woda na nim nie stała, po drugiej stronie samochodu wszędzie sucho.

Mam takie pytanie którędy ta spora ilość wody mogła wpłynąć ?

szukałem jakichś śladów wewnątrz samochodu ale wszędzie sucho tak jak by gdzieś od spodu wpłynęła. Kanaliki w drzwiach drożne. Autko zawsze stoi pod chmurką i pierwszy raz taki zonk. Civic 3d 97rok, z elektrycznym szyberdachem.

Kiedyś miałem problem z zalaną centralką alarmu, ulewa była tak intensywna że woda dostała się do srodka centralki, też nie miałem pojęcia którędy a centralke mam obok lewej stopy za osłoną. Tak sobie myśle, w podszybiu masz z obydwu stron kanały odprowadzające wodę. Może właśnie ten po lewej stronie jest jakiś dziurawy i przez niego dostaje się woda do środka? A dywanik z tyłu po prostu może był mokry od przesiąknięcia wody przez wykładzine?
    Last edited by R19K10S; 23-08-2009, 14:07.

Comment

znalazłem przyczynę

nie wiem jak się to stało ale wężyk który odprowadza wodę z szyberdachu przeskoczył do środka i zamiast odprowadzać wodę na zewnątrz lała ją do środka

Comment

Dodam jeszcze że mi się lała przez antenę po słupku na centralke alarmu. Nigdy nie używam anteny bo nie słucham stacji radiowych w samochodzie aż odkryłem że mocowanie anteny jest pognite i za głęboko jest wciśnięta wraz z malutką uszczelką. Normalnie to była zagadka! Widzę że problemów z wodą jest sporo także to odemnie taka mała propozycja. Pozdrowionka.

Comment

Working...
        X