Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelka przy szybie-proszę o pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelka przy szybie-proszę o pomoc

Witam
    Mam problem z znalezieniem uszczelki szyby przedniej od strony kierowcy (wew.strona przy szybie, jest to listwa plastikowa z gumowym piórem, zakładana prawdopodobnie od góry) mam nadzieje że ten opis podpowie Wam jak "fachowo" nazwać listwę. Na allegro jest sporo różnego rodzaju uszczelek,problem tkwi że nie znam nazwy listwy.
    W miarę możliwości proszę też o podpowiedź jak zdemontować listwę.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Z tego co wiem to będzie trudno takie dostać. Istnieje możliwość dokupienia nowych, ale musisz kupić wtedy wszystkie 3 uszczelki i koszt ich wynosi 160pln. Musisz szukać używanych, najlepiej skontaktuj się z kimś kto sprzedaje auto na części. Miałem takie uszczelki, ale sprzedałem. One są na zatrzaskach, musisz po prostu je wyciągnąć, ale pewnie podczas wyciągania wyłamią Ci się te zatrzaski, przynajmniej u mnie tak było.

Comment

Witam,
      Nie wiem dokładnie na czym polega problem z Twoja uszczelką, że ją wymieniasz, ale niedawno też chciałem swoją wymienić (szumiało przez niedokładnie dopasowaną uszczelkę). Na początku chciałem tak jak Ty kupić uszczelki na allegro, ale stwierdziłem, że udam się do serwisu, gdzie wymieniają szyby. Naprawili wszystko za 60zł, bez wymieniania uszczelek. Może i Ty spróbujesz taki wariant?

Comment

Zamieszczone przez Lione Zobacz posta
        Witam,
        Nie wiem dokładnie na czym polega problem z Twoja uszczelką, że ją wymieniasz, ale niedawno też chciałem swoją wymienić (szumiało przez niedokładnie dopasowaną uszczelkę). Na początku chciałem tak jak Ty kupić uszczelki na allegro, ale stwierdziłem, że udam się do serwisu, gdzie wymieniają szyby. Naprawili wszystko za 60zł, bez wymieniania uszczelek. Może i Ty spróbujesz taki wariant?
        Muszę wymienić ponieważ na końcach z obu stron jest naderwana, przy opuszczaniu szyby uszczelka klinuje się.

Comment

mam ten sam problem bo ja uszczelnialem do okoła i mi jedna listwa odleciala bo klej nie wysechł i poszukuje jednej ale nawet nie wiem gdzie takie cos moge dostac, jakbys Hexian juz dostal taka listwe daj znac gdzie moge to dostac to tez kupie sobie heh, pzodro chlopaki

Comment

Koledzy trafiliście w temat. Sam jestem przed wymianą tej uszczelki u siebie bo niestety są już chyba z pierzchniałe i muszę dokupić nowe. za godzinkę jadę do sklepu z częściami do japońców. Zapytam tez jaki koszt jest waszych uszczelek. mam nadzieję że dostane swoja i będą też do waszego modelu

Comment

no spoko to jak bedizesz wiedzial ile kosztuje to daj znac, pozdro

Comment

A więc tak:

Koleś powiedział mi że nie ma żadnych zamienników i będę miał problem z dostaniem takich uszczelek oczywiście można ściągnąć na zamówienie i raczej nie będzie taniej niż serwisie. Jedyne co to szukać po szrotach. Dzwoniłem do Hondy i ich cena wywaliła mnie z butów. Taka uszczelka do mojego jak i waszego modelu kosztuje jedyne 399 zł ocipieli do reszty. Dzwonie do Ralfa ale nie odbiera ale jak się dodzwonię to dam wam znac no chyba że chcecie wydać te JEDYNE 399 zł

No i mam. Koledzy znalazłem uszczelki o 100% tańsze oczywiście używki cena 40 zł za sztukę ( w naszych modelach składa się z 3 ale warto sprawdzić która jest zniszczona i którą trzeba wymienić ). podaje link do strony. Koleś mówił że ma i do mojego i do waszego modelu . przy większych zakupach napewno byłaby jakaś zniżka

Last edited by Karl1985; 30-10-2009, 16:28.

Comment

hehe ja poprosze ta za 399 ;] zarcik heh, to jak cos mozna razem zamowic ja bym potrzebował samą listwe bez uszczeliki ona jest na zaczepy (zatrzask), listwa plastyk lewa-przód to jak mozesz to napisz ile sama taka kosztowałaby ewentualnie jutro podskocze do ziomka na warsztat bo sie zajmują wklejaniem szyb i powinni takie miec rzeczy to napizcie mi co wy potrzebujecie to sprawdze czy mają i podam ceny odrazu, pozdro

Comment

Zamieszczone przez bacardii17 Zobacz posta
                    hehe ja poprosze ta za 399 ;] zarcik heh, to jak cos mozna razem zamowic ja bym potrzebował samą listwe bez uszczeliki ona jest na zaczepy (zatrzask), listwa plastyk lewa-przód to jak mozesz to napisz ile sama taka kosztowałaby ewentualnie jutro podskocze do ziomka na warsztat bo sie zajmują wklejaniem szyb i powinni takie miec rzeczy to napizcie mi co wy potrzebujecie to sprawdze czy mają i podam ceny odrazu, pozdro
                    Bacardi niestety dzisiaj nie dam rady już nic ogarnąć. Jak wiesz zbliżają się zaduszki i niedługo wybywam. Ps. zadzwoń i dowiedz się co i za ile. pozdrawiam

Comment

Working...
                    X