Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wibracje na pedale gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wibracje na pedale gazu

Mam honde civic 5D 96r przebieg 256 tys problem polega na tym ze kiedy przekraczam 80 km/h zaczyna wibrować pedał gazu kiedy wchodze w zakręt i skręcam kierowanicą w lewo wibracje przenoszą się również na kierownice kiedy skręcam w prawo tych wybracji nie mam co może być przyczyną?

Sprawdz wyważenie, mnie wibrował pedał gazu i kierownica powyżej 100

Comment

Wyważałeś 4 opony czy tylko dwie z przodu.

Wyważenie niewiele pomogło przy około 80 pedał lekko wibruje a jak wchodzę w zakręt lewy do kierownica również zaczyna wibrować czy może to być prawe łożysko koła?

kolego nie nabijaj postów jeden po drugim, masz możliwość edycji postów.
      Last edited by R19K10S; 03-08-2009, 00:32.

Comment

sprawdź tarcze z przodu czy się nie pofalowały (może są nierówne), u brata w corsie były takie same objawy i powyżej 90 km/h biła kierownica, przyczyną była pofalowana jedna tarcza... Pozdrawiam

Comment

Tarcze są proste natomiast głównie wibruje pedał gazu.

Comment

Zamieszczone przez Piotr_Sz Zobacz posta
            Wyważałeś 4 opony czy tylko dwie z przodu.

Wyważenie niewiele pomogło przy około 80 pedał lekko wibruje a jak wchodzę w zakręt lewy do kierownica również zaczyna wibrować czy może to być prawe łożysko koła?

kolego nie nabijaj postów jeden po drugim, masz możliwość edycji postów.
            Dwie z przodu

Comment

Zamieszczone przez Keravim Zobacz posta
              sprawdź tarcze z przodu czy się nie pofalowały (może są nierówne), u brata w corsie były takie same objawy i powyżej 90 km/h biła kierownica, przyczyną była pofalowana jedna tarcza... Pozdrawiam
              jak były tarcze krzywe to przy hamowaniu czuc bicie kierownicy a nie w czasie jazdy,trzeba szukac innej przyczyny czyli sprawdzic felgi,opony
              Last edited by austin; 05-08-2009, 19:25.
              sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Mi wibrował pedał gazu jak przegub się kończył.

Comment

Working...
                X