Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podsufitka sie odkleja

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mogłeś kolego to troszkę inaczej zrobić jak już zdecydowałeś się na całkowity demontaż. ja u siebie również demontowałem i czyściłem z tej gąbeczki tyle tylko ze zamówiłem materiał podsufitkowy z alledrogo za grosze i klej bonaterm jako ze najlepiej jest to kleić w specjalnym miejscu zaniosłem do tapicera nadmienię iż na samym początku za demontaż podsufitki czyszczenie materiał klejenie zawołał 250 zl a finał był taki iż jak sam przyniosłem klej oraz materiały i zdemontowana i oczyszczona podsufitkę to zrobił to za 50 zl ale jest konkretnie zrobione. To info. dla tych którzy maja problemy z podsufitkami i zastanawiają się nad kosztami

P.S. dzwonilem po kilku to jeden nawet krzyknął 500 zl <szok>

Comment

Zamieszczone przez gringosan Zobacz posta
      P.S. dzwonilem po kilku to jeden nawet krzyknął 500 zl <szok>
      Taniej chyba wyszłaby nowa
      Dziękuję wszystkim zainteresowanym za okazaną pomoc

Comment

to wszystko i tak nie pomoże. Podsufitka w civic jest tandetna. Rok temu wymieniłem i dalej to samo

Comment

to może mój pomysł się u mnie sprawdzi - no chyba że farba zacznie odpadać a tego bym nie chciał
          Dziękuję wszystkim zainteresowanym za okazaną pomoc

Comment

Panowie jedyne wyjście demontaż podsufitki i nowe obicie. Na allegro kupicie klej tapicerski w sprayu nazwa Tapicer Spray firmy Anser oraz tkanina tapicerska są różne kolory dostępne również na Allegro. Koszt mieści się w granicy 150 zł. Pracy sporo, ale jeśli się przyłożycie wychodzi bardzo fajnie mnie zajęło to jedno popołudnie. Pamiętać należy żeby nadłożyć nieco materiału na zakładkę, bo inaczej wyjdzie nieciekawie i oczywiście stosować się do zaleceń producenta kleju aby dobrze się przykleiło. Podklejanie odklejonej starej podsufitki nie ma żadnego sensu tak zaczynałem i efekt był opłakany stara zakurzona podsufitka nie chce trzymać a jeśli nadłożycie kleju przebicia i zaschnięte plamy fuj nie do przyjęcia. Miłej pracy.

Comment

za 150 to ja pytałem u tapicera kosztuje wystarczy samemu mu dostarczyc podsufitke i ładnie bedzie przyklejone a uwierz mi samemu tak super za 1 razem tego nie zrobisz

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
                za 150 to ja pytałem u tapicera kosztuje wystarczy samemu mu dostarczyc podsufitke i ładnie bedzie przyklejone a uwierz mi samemu tak super za 1 razem tego nie zrobisz
                U mnie tapicer powiedział 300 zł więc dla mnie to połowa ceny a jaka satysfakcja, że zrobiłem to sam Pewnie, że fachowiec zrobi to lepiej wcale w to nie wątpię, ale ja większość rzeczy w mojej Hani robię sam i to cieszy mnie najbardziej

Comment

Witajcie

Kupiłem właśnie civica za grosze jednak wygląd podsufitki poprzykręcanej wkrętami i zszywkami jest straszny, dlatego zastanawiam się nad wymianą na taką ze szrotu za 250zł.

Natrafiłem na ten temat i widzę, że wymiana na inną nie ma sensu bo i tak zacznie się odklejać, stąd pytanie gdzie można kupić materiał na podsufitkę, ile go potrzeba (wymiary) by starczyło na zakładki oraz jaki kolor wybrać?

Pozdrawiam

Comment

Odklejająca się lub zniszczona podsufitka to element samochodu, który często spędza właścicielom pojazdu sen z powiek. Wygląda nieestetycznie i negatywnie wpływa na nastrój pasażerów. Z tego powodu tr

Ja kupowałem SAM01. Z tego co pamiętam brałem 2 metry albo 1,5. Musisz zmierzyć ile potrzebujesz, resztę danych masz na stronie. Co do kleju to na jakimś forum krytykowali te spraye, ja używałem zwykłego butaprenu (trzeba tylko pamiętać żeby nie kłaść grubo i nie cisnąć za mocno tkaniny, bo przebije). Jak czegoś jeszcze nie wiesz (montaż/demontaż) to pisz.

Comment

U mnie również odkleja się podsufitka. Na stronie https://hurtowniatapicerska.pl/ za 4,50 z przesyłką zamówiłem wzornik materiałów. Zamierzam wymienić na czarną - bardzo podobną jak kolor foteli. Dodatkowo wpadłem na pomysł, żeby założyć z tyłu wewnętrzne oświetlenie, nad drzwiami lub jedno centralne.

Comment

O gustach podobno się nie dyskutuje ale odpuść czarną podsufitkę. Dostaniesz klaustrofobii. O czyszczeniu nie wspomnę.

Comment

Nie zgodzę się. Miałem oryginalnie czarna podsufitkę w oplu i było ok. Nie wiem również co masz na myśli pisząc o czyszczeniu.

Comment

Zamieszczone przez maciejka77 Zobacz posta
                            Nie zgodzę się. Miałem oryginalnie czarna podsufitkę w oplu.
                            Więc słusznie zacząłem, że o gustach jednak nie powinno się rozmawiać. sorry
                            Natomiast jeśli miałeś to wiesz, jak każdy jaśniejszy element kurzu odbija się na estetyce. Tam nic się nie wyciera i nie odbija "ręcami" ale kurz czarne lubi i temu chyba nie zaprzeczysz? A częste odkurzanie to wycieranie i ślady szczotki. więc koło się zamyka.

Comment

Kurz? Na podsufitce? Kurz opada w dół, więc jakim cudem miałby się znaleźć na suficie? To raz, a dwa, to właśnie na tej czarnej nic nie było widać. Na jasnej tapicerce widać ciemniejsze miejsca wokół uchwytów "rączek" czy też osłon przeciwsłonecznych.

Raz jeszcze przepraszam. Nie piszę odrębnie, bo piszemy o różnych pojazdach i różnym pojmowaniu Świata. W moim kurz się unosi zanim opadnie. Czasem używam nawiewów, otwieram okna w samochodzie etc.
                              Jak coś mam zakurzone to odkurzam. Ale ja to już taki stary i dziwny jestem. Wybacz.
                              Last edited by syriuszteam; 17-02-2013, 12:45.

Comment

Maciejka, ,,Na jasnej tapicerce widać ciemniejsze miejsca wokół uchwytów "rączek" czy też osłon przeciwsłonecznych.,, to wlasnie kurz, ktory unosi sie pod wplywem ciepla i nawiewu przyklejajac sie do podsufitki, a jesli palisz papierochy, to nad glowa masz jeden wielki syf

Comment

Working...
                                X