Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spuszczanie paliwa??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spuszczanie paliwa??

Koledzy, muszę do jutra spuścić ok. 30 l Pb ze swojej Hanki - jak najlepiej to zrobić? Wężykiem? Jak długi będzie potrzebny, jaka średnica?

Proszę o pomoc.

Wężykiem. Długość około 2 razy odległość od wlewu do koła. Średnica do wyboru, Może być od akwarium
    Last edited by przemo_wb; 16-07-2009, 16:33.
    Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

hehehehe-oszczędności?po ile golisz?

Osemka będzie ok a długość ok 1,5 m.Baniaczek poniżej zbiornika bo nie zaciągniesz-prawa fizyki.........
      Last edited by BeatleJohn; 16-07-2009, 16:33.
      ビートル ジョン

Comment

dzieki za rady, ale już sobie poradziłem. Wjechałem na kanał i spuściłem odkręcając śrubę od zbiornika paliwa.

Comment

a tak z ciekawosci po co Ci bylo spuszczac paliwko ?

Comment

kradł spod bloku koledze :P

Comment

chcial rozpalic duze ognisko :P

Comment

witam, temat stary ale mam problem i bede wdzieczny za pomoc, szybka pomoc! nalałem ok 40 l ropy ale na tych mrozach zrobila sie jakas gęsta:/ i w podrózy zaczeła sie hania dusic i zgasł mi silnik, zapaliły sie kontrolki świec żarowych i slinika i podejrzewam ze to parafina sie oddzieliła i zapycha filtr wiec chce ją spuścić ale nie wiem jak, mam garaż z kanałem ale gdzie jest ten korek spustowy dokladnie? a może to nie wina ropy a świec żarowych? miał ktoś podobny problem? pozdrawiam

Comment

Nic nie zrobisz dopóki się trochę nie zagrzeje. Wtedy samo przejdzie. Spuścisz z zbiornika a w przewodach i filtrze zostanie. z Ja obecnie mam taki problem z samochodem firmowym jedzie tylko do max 50 km/h. Do drugiego zalałem 50 l ropy i 10 l benzyny i śmiga Poczekaj aż będzie cieplej z - 10 i samo przejdzie.
                  Last edited by kamilrojek; 03-02-2012, 18:21.
                  - Stuk! Puk!
                  - Kto tam?
                  - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

a czy wogole korek spustowy w takiej hondzie z 2002r jest? bo planuje spuscic ropę, nalac zimowej ropy na shelu moze dolac jakiegos dodatku, góra z 5 l benzyny i zobacze co sie bedzie dzialo, moze jeszce wymienie filr paliwa

Comment

Rozrzedzanie benzyną jest dość niebezpieczne, bo nie wiesz jakiej jakości masz tą ropę. Dolej dodatku zimowego (za moich czasów dostępny na Orlenie) do ropy lub weź karnister i kup zimowej ropy i dolej do baku. To ją powinno trochę rozrzedzić (polecam ropę z dobrych stacji, żeby nie oszukiwali na dodatku i żeby miała dobrą jakość) ropę, którą masz w baku.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                      http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                      http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Lordzie w Polsce nie ma ropy z dobrych stacji, wszyscy kantują jak tylko się da (oczywiście są wyjątki). Przez te mrozy rozmawiałem z różnymi kierowcami którzy odwiedzają naszą firmę i nawet Ci co tankowali jakiś pseudo droższą ropę na shelu, bp, itp. i tak mieli problemy identyczne jak Ci z "zwykłą" ropą. Jak ktoś sam sobie dodatku nie doda to nic z tego nie będzie.
                        - Stuk! Puk!
                        - Kto tam?
                        - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

od października wszyscy w Polsce maja ON zimową innej nie ma, nie ważne czy Normal On czy V-power ON jeden pies, dodatki "zimowe" są te same, więc w bakach mamy to samo i od tego samego dostawcy czyli Petrochemia Płock i Orlen Gdańsk, ja tankuje na Lukoilu najzwyklejszy ON bo innego nie maja, jest -22stC i nie ma problemu (gość ma paliwao Orlenu pokazał mi papiery dostawy). Dodatki V-powera ON to mniejszsza siarka, większy Cetan, dodatki uszlachetniacze typu "mniej kwasu", i zamarza tak samo jak każdy ON. Kolega inde... nie ma podgrzewacza Paliwa w swoim dieslu... tu jest pies pogrzebany.
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

jesli ktoś ma problemy ropą w zimę to stosuje się takie wynalazki, flaszka tego wystarcza na 1200L ropy
                            Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                              od października wszyscy w Polsce maja ON zimową innej nie ma,
                              Chyba że ktoś dodaje dodatek typu "woda" bo jak wytłumaczyć że paliwo tankowane w styczniu przy -15 jest jak galareta.
                              - Stuk! Puk!
                              - Kto tam?
                              - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Working...
                              X