Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zdjąć przedni reflektor?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak zdjąć przedni reflektor?

Witam,
    Chciałem wypolerować lampę przednią, gdyż jest trochę przyżółknięta. Odkręciłem 3 śrubki mocujące lampę ale jest jeszcze jedna. Przy nadkolu jest taka śrubka z gumką którą należy odkręcić śrubokrętem ale kręci się w kółko i nic. Może jest jakiś specjalny sposób na odkręcenie tego może ktoś mi coś poradzić dzięki z góry.

Żeby wyjąć całkiem lampę trzeba zdemontować błotnik
    ビートル ジョン

Comment

Do kombinacji z reflektorami demontuje się przedni zderzak.

Ale może wypoleruj "szkło" tylko z zewnątrz - są delikatne pasty polerujące do szyb i reflektorów np. Turtlewax ...

Comment

Z zewnątrz już wypolerowałem pastą do szkła i tworzyw sztucznych Mellerud,
        ale widać jeszcze różnice i trzeba wypolerować wewnątrz.
        Dzięki za podpowiedź. Jak będę miał chwile czasu to zajmę się tą lampą i jak sądzę będzie potrzeba trochę więcej niż chwile.

Comment

Kolego, poprosił bym zdjęcie wypolerowanych lamp z zewnątrz. Z góry dziękuje.

Comment

zeby zdjac lampy przenie to trzeba zdjac przedni zderzak a potem belke od zderzaka i dopiero lampy wyjdą juz tak robiłem jak myłem lampy bo były brudne od srodka
            sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Zamieszczone przez austin Zobacz posta
              zeby zdjac lampy przenie to trzeba zdjac przedni zderzak a potem belke od zderzaka i dopiero lampy wyjdą juz tak robiłem jak myłem lampy bo były brudne od srodka
              Nie trzeba zdejmować belki.
              3 śruby na dole.
              1 w błotnikach
              1 w grillu

Lampy wyciągnąć z "prowadnicy" i gotowe.

Comment

Zamieszczone przez Suruwa Zobacz posta
                Nie trzeba zdejmować belki.
                3 śruby na dole.
                1 w błotnikach
                1 w grillu

Lampy wyciągnąć z "prowadnicy" i gotowe.
                zalezy o jakim modelu civic mowimy,ja u ciebie tak robilem nie mogłem zdjac przednich lamp dopuki nie odkresiłem przedniej belki bo innym sposobem nie chciała wyjsc

Comment

Przepraszam że tyle czasu to trwało ale zdjęć nie miałem kiedy zrobić a oto one:
                  Na czerwono zaznaczona jest lampa która była (jest) przyżółknięta, na niebiesko śrubki które odkręciłem, a na żółto ta śrubka o której wspominałem wcześniej.
                  Załączone pliki

Comment

Zamieszczone przez cukras
                    To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich uzytkowników Haneczek. Mam pytanko odnoście tego polerowania lampek przednich, jak zdjac szkło przednie??Czym??
                    pzdr
                    Adrian
                    zeby zdjac szkło przednie od obudowy,to trzeba odkleic od obudowy wystarczy opalarką ja tak robiłem przy montarzu soczewki

Comment

A powiedzcie mi Panowie, jak odkleić plastikową osłonke od reflektora??
                      W srodku sa zacieki i bardzo brzydko to wyglada, Austin napisał, ze opalarka tak ?? No ok, a jak ktos nie ma opalarki jest jakis inny sposb?Na co to wogóle jest klejone?Dziwna substancja przypominaja gume kruchą, sam nie wiem jak to nazwać:/.Echhhh same problemy z tymi relfektorami.

Comment

Suszarką lub opalarką nagrzej klej który trzyma plastik. Po rozgrzaniu odklejaj pomału osłonę.

Comment

No ok, a powiedz mi w takim razie, jak pozniej na nowo to przykleić?
                          Musze kupic taka paste czarna czy jak?
                          Bo rozumiem, ze skoro lampa w srodku jest brudna, to musi byc jakis przeciek prawda?
                          Ale dziwne bo ona nie paruje hmmmm

Comment

Tylko ostroznie panowie z opalarka bo uszkodzicie klosz, a i nie zapomnijcie o torksach (znaczy klucz z szescioramienna gwiazdka) bo inaczej sie narobicie i kupa z tego bedzie ( jedna srubka przy migaczu na zewnatrz lampy i trzy przy rozpraszaczu swiatla wewnatrz). Poza tym wydlubcie jak najwiecej tego spoiwa srubokretem i dopiero suszarka ale mozna obyc sie tez bez podgrzewacza ale trzeba trzeba robic to z odrobina sily i wyczuciem aby ni polamac klosza i na koniec klej, aby pozniej skleic lampe. Najlepiej uzyc kleju na goraco, ale jesli ktos takowego nie posiada to sprawdza sie takze klej do akwariow tylko, ze trzeba troche potrzymac klosz z lampa aby klej zwiazal (do 15 min). Klej do akwariow zastosowalem do swojej lampy (wytrzymalosc temp. od minus 40 do 100 stopni )

Comment

Working...
                            X