Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie można otworzyć maski

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie można otworzyć maski

Witam.Mam hondę 95r.,1.4 5d.Miałem uszkodzony pancerz na lince i były problemy z otwieraniem.Ostatnim razem po otworzeniu nie mogłem zamknąc przesunołem linkę na zabezpieczeniu z przodu i zamknołem tylko że teraz za nic nie mogę otworzyć.W jaki sposób otworzyć maskę bez pociągnięcia za linkę,czy można jakoś odbezpieczyć od strony grila.Czy do 5d będzie pasowała ta od 3d linka raczka otwierania maski HONDA CIVIC VI 3D (670897353) - Aukcje internetowe Allegro

Od strony grilla to nie wiem, natomiast mozesz ściągnąć nadkole z lewego przedniego koła i tam się dobrać do linki (idzie po ścianie komory silnika od strony błotnika).
    Co do linki z 3d to chyba niezabardzo bedzie pasować(głowy nie daję). Natomiast jeżeli chcesz kupić to ja kupowałem przez hondatanio.pl (kosztowało to 60 zł + 10 zł przesyłka)

Comment

Witam, odkopuję temat, ale mam podobny problem, to drugiego nie będę zakładał.

Otwierałem maskę, potem chciałem zamknąć, nie zatrzasnęła się (trzasnąłem z góry, więc powinna się zamknąć). Chciałem więc otworzyć jeszcze raz, ale nie idzie do góry, jest zablokowana. Da się tylko podnieść te parę cm, uchylić. Próbowałem uchylać a potem docisnąć, nic nie dało.

Przesuwam ten zawias ale maska nie chce się odblokować i pójść do góry. Wajcha do otwierania maski jest luźna, także jest otwarta i powinno wystarczyć przesunięcie tego zawiasu ręką.

Czy jest możliwe, że to przez mróz? Mam jakieś -10 teraz. Tylko kilka minut wcześniej się otworzyła. Chyba linka się nie zerwała skoro maska się otworzyła wcześniej?

Sytuacja trochę nieciekawa, bo powodem otwierania było to, że akumulator odmówił posłuszeństwa.

Także będę wdzięczny za pomoc.

Ed: Linka działa, po dociśnięciu maski i otwarciu wajchą maska lekko podnosi się. Problem jest więc z zamkiem. Przesuwam ten rygiel w lewo ale zamek nie chce puścić.
      Last edited by mar407; 06-01-2017, 18:25.

Comment

Working...
      X