Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana anteny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana anteny

Witam

W mojej hondzie poprzedni właściciel zamontował antenę wewnętrzną. Podejrzewam ze ułamał zewnętrzną. Wszystko byłoby ok gdyby nie wyciął kabla. Chciałbym wymienić antenę ale nie wiem jak się do tego zabrać. Z poprzednich postów wyczytałem ze muszę zdemontować podsufitkę i słupek, bo przy braku jakiegokolwiek kabla o przeciąganiu mogę zapomnieć. Proszę o podpowiedz jak zdemontować te części i najłatwiej dostać się do anteny.

info znajdziesz w poradniku dostepnym na forum

Comment

Niestety nie znalazłem nic co mogłoby mi pomóc dlatego założyłem ten temat.

Comment

Twórcy manuali tutaj się nie wykazali. Ludki, pomóżcie koledze. Wszystko pewnie na zatrzaski, bez filozofii. Ja mam inne auto, ale ktoś już chyba dłubał przy antenie w szóstce. Hmmm... ?
        Załączone pliki
        Last edited by Gość; 03-07-2009, 23:15.

Comment

Ja dłubałem przy V ale w VI powinno byc podobnie jak nie tak samo.

Belka jest na zatrzaski, plaski srubowkręt i powoli naciskasz i samo wyskakuje.

Podsufitka tez ma zatrzaski i 4 srubki z przodu, (z tylu niewiem).

Comment

powiem tak bawiłem sie z anteną bo tez nie miałem,dobranie do słupka za wiele nie da jesli nie masz starej anteny,ale jesli uzbroisz sie w stalową linke w moim przypadku była to linka rowerowa,i drugiego ludzia do pomocy by przy przeciaganiu nowej nie uszkodzic to w ok 30min antene masz na miejscu...
            D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM

Comment

Working...
            X