Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Cieknący bagażnik civic hatchback 1999

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Cieknący bagażnik civic hatchback 1999

Tak jak w tytule,mam problem z cieknącym bagażnikiem
    Podejrzewam że woda wchodzi pomiędzy klapa bagażnika a tylna lampą, ta szparą co widać na zdjęciu
    Teraz pytanie,czemu ta szpara tam jest i czy powinna tam być uszczelka,jak tak to jaka?PXL_20240915_131935569.RAW-01.COVER.jpgPXL_20240915_131930872.RAW-01.COVER.jpg

Dodam że ostatnio wymieniłem tylna uszczelke lamp i problem praktycznie zniknął ale dalej gdzieś wody nabiera i nie wiem co to może być

Comment

Aby zlokalizować miejsce wlewania się wody, Wywal wszystko z bagażnika, pościągaj plastiki, kanapę chyba też musisz, bo bez tego nie ściągniesz bocznych plastików. Ma być widoczna sama goła blacha., Jedz w 2 osoby na myjnie, jeden myje samochód - drugi siedzi z tyłu i szuka gdzie pojawia się woda. Albo ta sama procedura tylko jeździsz sobie po deszczu, po kałużach. Ogarnij to jak najszybciej bo po zimie będziesz mieć stęchliznę w samochodzie albo co gorsza blacha zacznie gnić od środka.

Ogólnie woda w bagażniku to problem wielu podstarzałych aut. A pytanie czemu jest taka szpara to trzeba by było zapytać poprzedniego właściciela.
      Last edited by hondzias; 17-10-2024, 00:27.

Comment

No ale tak na logike,to gdzie może jeszcze cieknąć? co do tej szpary cholera wie,może bagażnik źle zamontowany? Chociaż już słyszałem opinie że tak powinno być
        Tylna lampa ciekło napewno ale coś dalej minimalnie przepuszcza,może uszczelka klapy? Za dużo innych miejsc nie widze

Comment

Dobra panowie liczę na waszą pomoc
          W końcu się tym zająłem rozebrałem wszystkie plastiki i i okazuje się że cieknie ta szpara co wysyłałem,spod tej uszczelki klapy przecieka,próbowałem to dociągnąć na zawiasie jak i tym mechanizmie zamykania jednak bezskutecznie,nie wiem jaka może być przyczyna

Comment

Zamieszczone przez WitekHonda Zobacz posta
            Dobra panowie liczę na waszą pomoc
            W końcu się tym zająłem rozebrałem wszystkie plastiki i i okazuje się że cieknie ta szpara co wysyłałem,spod tej uszczelki klapy przecieka,próbowałem to dociągnąć na zawiasie jak i tym mechanizmie zamykania jednak bezskutecznie,nie wiem jaka może być przyczyna
            Zobacz może tą uszczelkę pod lampą. Ona jest taka trochę gąbczasta i po latach traci swoje właściwości uszczelniające.
            Sama lampa tylna trzyma się na 4 śrubkach, łatwo ją wykręcić, bez demontażu plastików
            Zrzut ekranu 2024-11-24 163837.png

Comment

Uszczelke lampy wymieniłem i nie pomogło w pełni
              Ogólnie to przełożyłem druga klapę bagażnika i problem ustał,czyli moja poprzednia klapa była jakaś krzywa i ogólnie wydaje mi się że buda też jest trochę krzywa ale to na oko ciężkie do stwierdzenia

Comment

Dobra update sytuacji
                Myślałem że problem został zażegnany bo na myjce jak byłem to nie ciekło ale teraz postał parę dni i nagle na spodzie bagażnika ukazała się woda ale już naprawdę rozkładam ręce,może po prostu kondensacja wody z szyb?
                Chyba przewierce ujście wody z tej wnęki na koło zapasowe

Comment

Pożycz zadymiarkę sceniczną od jakiegoś DJ-a i wsadź do bagażnika. Tam gdzie dym będzie uciekał na zewnątrz masz nieszczelność

Comment

Working...
                  X