Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak oczyścić przewody od nadmuchu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak oczyścić przewody od nadmuchu?

Witam. Mam problem z odparowywaniem kabiny, powodem pewnie są zaśmiecone przewody bo filtr jest nówka sztuka. Chyba że ktoś miał podobny problem i coś innego się okazało?
    Z góry dzięki za podpowiedzi.

wymień filtr kabinowy (pyłkowy) i wyczyść to co tam będzie i powinno być OK.

Comment

cały sęk w tym że filtr jest nowy a co najlepsze że wcześniej nie było filtra więc znaczy że coś mogło być nie tak z nadmuchem. Do głowy przyszło mi zabrudzenie przewodów. Teraz tylko jak je oczyścić? czy środek na odgrzybienie wystarczy?

Comment

Powinien wystarczyć jak nie to sprawdz czy nie kapie z wkładu nagrzewnicy u mnie tak było kupa roboty niestety :-( (masz klimę?)

Comment

nie mam klimy,

Comment

Sprawdz tę chłodniczkę nagrzewnicy czy nie kapie jak kapie to powinien być mokry dywanik z prawej strony i zobacz obudowe mniej więcej na środku (spada ci poziom płynu w zbiorniczu ??) jak kapie to pięknie paruje :->

Comment

w sumie to by się pisało w jedną całość bo w sumie pojawia mi się skądś woda na dywaniku pasażera tyle że myślałem że to po deszczu, a faktycznie nie odparowuje w ogóle szyb jak jest w środku wilgoć ok zobacze co tam się dzieje. Jeśli to pomoże to napsize) chyba że jeszcze masz jakieś propozycje

teraz jak się dostać do tej chłodniczki?

Comment

Wiesz co sprawdz to koniecznie czy to woda czy płyn jak płyn to czeka cie zdjęcie całej deski masa roboty.inaczej nie dostaniesz sie do chłodniczki.wiem jak to zrobić wrazie co pisz (mam nadzieję ze to nie chłodniczka) ;-)

Comment

Witam. Co prawda móje pytanie nie dotyczy czyszczenia przewodów. Właśnie wyciągnąłem stary filtr kabinowy celem wymiany na nowy. Oprócz całej masy liści, piórek i innych dziadów zauwazyłem, że jeden z rogów oklejonych gąbka jest mokry. Codzi mi o dolny róg od strony silnika. Ktos spotkał się z czymś takim? Zastanawiam się czy to od klimatyzacji czy coś gorszego i szykuje sie grubsza robota?

Comment

Working...
                  X