Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwny odglos rezonansu?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dziwny odglos rezonansu?

w kabinie slysze dziwny odglos z okolicy srodkowego panela jakby i zegarow taki odgłos skrzypienia dodam nie jest to wina zawieszenia bo oglos ten slysze na postoju jak lekko zwieksze obroty czy ktos mial podobny problem?
    Last edited by rozbojniq; 26-06-2009, 19:46.

Mi przy jeździe coś wpada w wibracje jakby w okolicy gałki zmiany biegów, czasem w okolicy kratki nawiewu i to na 100 % jest w środku nie mogę tego zlokalizować bo przyciskam wszystko ręką w czasie jazdy żeby sprawdzić czy przestanie ale nie przestaje jak przytrzymam.

Comment

miałem tak samo na początku, ale że lubie dłubać przy aucie to powiem wam że mi wpadały zwykłe wiązki przewodów w rezonans przy pewnym zakresie obrotów. Były w osłonce plastikowej więc drgając owadzały i plastikowy kokpit oczywiście od wewnętrznej strony. Musiałem go rozkręcić. Teraz mam cisze.

Comment

zdrastwujcie!! ja mialem podobnie, tylko, ze to bylo dosyc glosne. jak zmienialem srodkowy tlumik, kolesie wywalili oslony wydechu bo stwierdzili, ze one nie sa do niczego potrzebne a tylko brzecza. no i faktycznie - przez jakis czas nawet mi tego brakowalo, jak sie przyzwyczailem. ale pozniej mialem spokoj. to po prostu wydech przejmujac dragnia od silnika obijal sie o te nieszczesne oslony.
        pozdrawiam

Comment

u mnie też tak brzęczy jest to najbardziej słyszalne jak się jedzie np wąską uliczką między samochodami, przy pewnych obrotach na pierwszym biegu tak brzęczy, pewnie osłona tłumika. Poczeka do urlopu mi nie wadzi

Comment

ja tez tak mam, ale te drgania tylko na niskich obrotach-lewarek skrzyni biegów, pewnie jakiś zaczep jest obluzowany

Comment

Wcale nie musi być nic obluzowane, żeby brzęczenie było słyszalne. Wystarczy, że przy pewnym zakresie obrotów silnika (tym samym emituje drgania i dźwięk o określonej częstotliwości) jakieś elementy plastikowe i inne takie wpadają w rezonans. Po raz kolejny sprawdza się stare porzekadło: "Praw fizyki Pan nie zmienisz""

PS. U mnie też w okolicach konsoli głównej coś brzęczy, przy obrotach najniższych z możliwych.
              VI gen., 5d, '98, D14A8

http://www.honda-civic.pl/showthread...=puchatkow%F3z

Comment

A teraz w nowej hance mam takie cos, ze nie po srodku brzeczy tylko z tylu i to w sumie chyba caly czas - tak jakby szyba o cos stukala, trzeszczala troche, hmm ciezko to w sumie opisac, ale nie wiem co tam moze byc - to odglos z tylu z prawej strony - chyba nie tlumik, bo to jakby juz w kabinie. pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez Gienek Zobacz posta
                  A teraz w nowej hance mam takie cos, ze nie po srodku brzeczy tylko z tylu i to w sumie chyba caly czas - tak jakby szyba o cos stukala, trzeszczala troche, hmm ciezko to w sumie opisac, ale nie wiem co tam moze byc - to odglos z tylu z prawej strony - chyba nie tlumik, bo to jakby juz w kabinie. pozdrawiam
                  półka? było o tym

Comment

Working...
                  X