Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co to jest i z czym to się je?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• co to jest i z czym to się je?

Mam taki mały detal na ramie drzwi w kolejnym samochodzie.
    Orientuje się ktoś może czemu to służy?
    Załączone pliki

a to wystepuje tez jak sa szyby sterowane manualnie czy tylko jak sa elektryki?

Comment

hmm... mam to samo i też się zastanawiam co to

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
        Przytrzymuje uszczelkę okna, aby nie została przycięta przez szybę?
        raczej nie , w poprzednim samochodzie ułamałem to przy myciu i wszystko chodziło normalnie.

Comment

To jest po to żeby przypadkiem przy zamykaniu elektrycznej szyby nie wyleciala na zewnatrz jak nie trafi w uszczelkę. nie umiem inaczej tego wytlumaczyc

Comment

Zamieszczone przez boss85 Zobacz posta
            To jest po to żeby przypadkiem przy zamykaniu elektrycznej szyby nie wyleciala na zewnatrz jak nie trafi w uszczelkę. nie umiem inaczej tego wytlumaczyc
            tez mi sie tak wydaje
            Last edited by zunio; 25-06-2009, 17:39.

Comment

też to mam a może to się przydaje do zamontowania tych plastikowych owiewek na przednie drzwi ?

Comment

Heh, kiedyś jak miałem problemy z immobilaserem, to w instrukcji coś wyczytałem że gdzieś w tym miejscu jest czujnik laserowy i przykładałem do tego ten pilocik... nie zadziałało...

Comment

Zamieszczone przez tomgn Zobacz posta
                  też to mam a może to się przydaje do zamontowania tych plastikowych owiewek na przednie drzwi ?
                  coś moze w tym być

Comment

mi się w gdzieś obiło, ze to jest coś związane z centralnym zamkiem i pilotem (jakiś czytnik) ale nie jestem pewien na 100%..

Comment

a ja zawsze myślałem że tak beznadziejnie stworzyli łączenie uszczelki.
                      ps. u mnie w miejscu tej pierdułki szyba się delikatnie porysowała :/

Comment

To juz wam panowie mowie.

Pracowałem w OPLU przy tym, tam to było takie cyk ktore pomagało w przytrzymaniu uszczelki.
                        Na drzwiach pod tym czyms jest takie dziwne jakby wgniecienie. Pomaga to trzymac uszczelke twardo w drzwiach

Comment

co to jest i z czym to się je? Ostatnio posmarowałem to musztardą i zjadłem dobre było...
                          Ten pindolek przytrzymuje szybę aby nie wypadła przy zamykaniu szyby...
                          Ubrania z motoryzacyjną pasją:

Comment

i nie ruszała na boki

Comment

Working...
                            X