Witam > Jak w temacie przy odpalaniu słyszę zgrzyt i nie jest to zgrzyt pochodzący z "okolic silnika' Sprawdzałem stojąc przed samochodem przy otwartej masce, jest słyszalny bardzo słabo natomiast w środku auta juz wyraźnie. Co to może być, na co stawiacie? Dodam że autko bez problemów odpala, ale ten odgłos nie nalezy do najprzyjemniejszych, jak szybko przekręcę kluczyk to minimalnie słyszę natomiast jak "normalnie" odpalam to pojawia sie wyraźnie ten zgrzyt.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zgrzyt prz odpalaniu-lokalizacja kokpit po stronie pasażera
Collapse
X
-
przyłączam się do pytania, mam ten sam problem od pewnego czasu, niby nic się nie dzieje złego, ale to trochę niepokojące. najbardziej występuje przy powolnym przekręcaniu stacyjki w pozycję start (można wyłapać taki moment że tylko będzie zgrzytał) po przekręceniu kluczyka bardziej kręci już rozrusznik. jeżeli macie jakiś pomysł co to to również proszę
Comment
-
a więc może być to przyczyna pompy paliwa. Przy przekręceniu kluczyka w stan zapłonu wlącza się pompując paliwo z baku do silnika. Może się zacierać powoli. Słychać ją tylko przez chwilę przy odpalaniu. Sprawdź to. Pompa znajduje się w tylnej części auta. Nie sugeruj się miejscem schowka tylko sprawdź to co piszę :P
Comment
-
Mam to samo ze zgrzytem. Jak przekręcę kluczyk normalnie/szybko wszystko ok, ale jak zrobię to wolno to jest lekki zgrzyt. Dźwięk dochodzi z okolic środkowej konsoli (z przekaźnika?) tylko pytanie za co on odpowiada, znajduje się obok włącznika bezwładnościowego....od pompy paliwa ?
Z tą pompą może być dobry trop, ponieważ przy małej ilości paliwa troche ponad rezerwę muszę dłużej o jakieś 2-3 sek kręcić, aby zapalił. Jak sądzicie ?
Comment
Comment