Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klima nie działa ?!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Klima nie działa ?!

Witam,

Mam pewien dylemat, a mianowicie nie jestem pewny poprawnego działania klimatyzacji... Mam honde civic kombi aerodeck 1999 1.4 IS... Po włączeniu przycisku AC - (przycisk jest podświetlony) i nic się nie dzieje... Nie wyczuwam chłodnego powietrza W sumie to nigdy wcześniej nie miałem klimatyzacji w samochodzie i być może nie umiem się tym posługiwać. Czy mógłby ktoś dać mi jakieś rady ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc !

Pozdrawiam serdecznie

stawiam na brak gazu - czynnika chlodzacego... chyba jest tak, ze jesli brakuje gazu to kompresor sie nie zalacza, takie zabezpieczenie aby kompresora niezajechac... nie wiem dokladnie czy w Hondach tak jest, ale w duzo innych autach to normalne.....
    polecam sprawdzic szczelnosc instalacji i napelnienie nowym gazem

Comment

zobacz czy masz nabita klime!wiec podnosisz maske i na wysokosci chlodnicy masz dwa wezyki bodajze z niebieskimi nakretkami!odkrec je i nacisnij zaworek (podobny jak w wentylu w roweze)jak jak bedzie slabo syczec albo wogole to znaczy ze nie masz gazu do klimywiec jedziesz do mechanika placisz 80 zl (za 600g) no i odgrzybienie by sie zdalo i klima powinna chodzic

Comment

Klima zaczyna dzialac, gdy wraz z przyciskie AC wlaczony jest przynajmniej 1wszy stopien wentylatora nawiewu

Comment

Dziękuje wam, bede musiał zacząc w takim razie od naprawy dmuchawy bo działają mi tylko biegi 3 i 4 - wczesniej nie mialem zielonego pojecia ze do klimy potrzebna jest załączona dmuchawa...

Comment

chciałbym się podczepić do tematu a tak naprawde do ostatniego postu... mi również nie działą 1 i 2 bieg nawiewu... wiecie moze co kjest przyczyna??

Comment

Odpowiedz dla matti95:
              nie działa Ci 1 i 2 bieg dmuchawy bo pewnie masz przepalone druty oporowe, miałem ten sam problem.
              Za naprawę w serwisie chcieli ok 50 zł, wiec kupiłem dwa rezystory ceramiczne chyba 1,2 (Ohm) i 1,8 (Ohm) dużej mocy tj. ok 10 Watt, za wszystko zapłaciłem 2 zł

Comment

a dodam żeby te 1 i 2 bieg dmuchawy naprawić rzokręcamy schowek pasażera i tam w układzie nawiewu jest wciśnięty układzik. Bardzo prostu tam są 4 zwoje z czego 2 wam się przepaliły i zamiast ich trzeba wstawić te rezystory co pisze adamus a wymiana całego układziku to 50 jak pisze adamus. Zalezy co wolicie

Comment

napiszcie dokładnie gdzie to sie znajduje za tym schowkiem błagam

Comment

Gdybym byla blachara, polecialabym na Ciebie...
                    Ale nie jestem, wiec lece na Twoje auto!

Comment

zeby tam działały zdjęcia to by było przednio;d ale nie działają a ja o elektryce wiem tylko co o paleniu w piecu więc dajcie mi to zdjecie prosze was:P dzieki ;p

Comment

Working...
                      X