Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z wycieraczkami POMOCY!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z wycieraczkami POMOCY!!!

witam mam problem w hani aerodeck 1.8 98rok z przednimi wycieraczkami a mianowicie tak nagle mi sie stalo;na 1 biegu zgarniaja ale w momencie przelaczenia na 2 bieg zatrzymuja sie w miejscu,i jesli dzwignie nacisne do dolu to wczesniej zgarniala jednorazowo wode a teraz nic nie reaguje nie wiem gdzie szukac przyczyny czytalem na forum albo przekaznik albo?prosze o pomoc i z gory dziekuje czyba ze jakiegos fachowca godnego polecenia z mazowsza!pozdrawiam!

sprawdz bezpiecznik od wycieraczki albo coś stało sie z regulatorem obrotów -w najgorszym wypadku padł silnik

Comment

Stawiam na przekładnię silniczka.Bezpiecznik zabezpiecza cały obwód a tu ewidentnie pada przełożenie szybszego biegu.Ewentualnie sprawdż przełącznik przy kierownicy.
      ビートル ジョン

Comment

mam identyczny problem, który jeszcze nie rozwiązałem , bezpiecznik na pewno nie, bo jak pisze BeattleJohn on zabezpiecza cały obwód... słyszałem od znajomego mechanika, że to może być cewka (może to ta przekładnia) która zmienia biegi. Może też to być przełącznik ale niestety nie udało mi się tego czegoś całkowicie zdemontować, żeby sprawdzić. Jak coś będe wiedział więcej to napiszę....Pozdrawiam

Comment

w takiej kwestii miec najlepiej drugi przełacznik do sprawdzenia

Comment

Przełącznik tylko zwiera kabelki, to pewnie łatwo go sprawdzić (bez demontażu)... (?)
            On też chyba jest najbardziej podatny na uszkodzenia.
            Last edited by Gość; 01-07-2009, 17:17.

Comment

stawiam w takim wypadku na przełacznik w kierownicy

Comment

No ja muszę powiedzieć, że moje wycieraczki już działają - niestety nie wiem co było przyczyną, gdyż nic nie zrobiłem w tej kwestii - po prostu jechałem dziś z Ojcem i spytał mnie czy już naprawiłem drugi bieg - ja włączam żeby mu pokazać, że jeszcze nie a wycieraczki śmigają na 2 biegu . Może więc i z Twoimi się uda - pewnie coś nie stykało, może jakiś wstrząs albo co nie wiem. U mnie działa i się cieszę. Powodzonka

Comment

Working...
                X