Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic VI HB 3D rozbiurka drzwi przy zamkniętym samochodzie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic VI HB 3D rozbiurka drzwi przy zamkniętym samochodzie?

Witam, mam problem z dostaniem się do samochodu od strony kierowcy. Drzwi sie zablokowały, obstawiam jakiś mechanizm związany z klamkami (zew i wew). Czy da się jakoś dostać, zdjąć boczek drzwi bez otwierania ich? Jedynie co mogę to dostać się do samochodu od strony pasażera. Samochód ma centralny bez pilota. NIe wiem co tam mogło sie urwać? Dodam,ze problem występował przy dodaniach temperaturach.

Hej
    Boczek trzyma się śrubą w panelu sterowania szybami jak masz elektryczne , kolejna jest w uchwycie otwierania drzwi i tu możesz odkręcić i wyjąć go. Zobaczysz wtedy czy może jakieś cięgno lata luźno. Kolejne śruby są w okolicy głośnika pod maskownicą. Jakdla mnienie ma szans bez zniszczenia boczka aby go wyjąć przy zamkniętych drzwiach

Comment

Szyby mam na korbkę. Wyjścia i tak chyba nie będzie.

Comment

A próbowałeś kluczykiem otworzyć zamek w drzwiach kierowcy ?

Comment

Wejdź do środka, na siedzenie kierowcy. Opuść szybę. przez otwarte okno Otwórz i trzymaj klamkę w poz. otwarte i w tym czasie otwieraj od środka. popróbuj kombinację na przemian otwierać i trzymać zew. klamkę i próbuj wewnętrzną.
          W tym samym czasie musisz spróbować jednocześnie kręcić kluczykiem w zamku podnosić obie klamki, weź sobie kogoś do pomocy.
          W obecnych warunkach zimy wyjąc boczek - tapicerkę drzwi będzie trudno, można łatwo coś połamać.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Civic vi hb to nie wysrarczy.Niektóre modele miały w furtce kierowcy siłownik,który jest szansa wykorzystać.
            Na początek spróbuj dopchać klamki do położenia,bo jak któraś się zawiesi to nie odryglujesz.

Comment

Working...
            X