Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Delikatne ślady korozji - jak zabezpieczyć?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Delikatne ślady korozji - jak zabezpieczyć?

Witam, mam delikatne naloty korozji na rantach nadkoli, poniżej zdjęcie. Nie widać tego, więc nie zależy mi na tym aby było to ładnie zrobione. Chciałbym to jedynie tańszym kosztem zabezpieczyć, żeby nie szło dalej. Co polecacie na tego typu naloty? Pozdrawiam.

Zdjęcie:
    Załączone pliki

Papier ścierny, potem można potraktować jakimś neutralizatorem rdzy typu CORTANIN F, a potem podkład epoxydowy i lakier pod kolor auta w sprayu i chyba to tyle, jeśli chodzi o amatorskie sposoby..
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Wszystko jak grzechu napisał oprócz cortaninu.Dlatego tak że jeśli zrobisz robotę jak trzeba to nie będzie czego neutralizować (co zresztą i tak nie działa bo farba od niego odpada)
      To jest wstawiana blacha ,a te ślady to woda z rdzą która juz wyparla szpachlę,trzeba to koniecznie wydrzeć do ostatniej plamki (od góry też) i pokryc od nowa.
      Trzeba też niestety zadbać o konserwację od wewnatrz bo ta woda to efekt kondencacji pary na błotniku od wewnatrz, jeśli tam niczego nie zdziałasz to będziesz walczył z wiatrakami.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
        Dlatego tak że jeśli zrobisz robotę jak trzeba to nie będzie czego neutralizować
        To prawda. Jak się wyczyści na glanc to nie trzeba nic neutralizować. Ale zawsze można na wszelki wypadek tym potraktować, odczekać z pół dnia, a potem wytrzeć jeszcze raz papierem ściernym, odtłuścić i kłaść epoxyd.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Tak to można,byle by tego nie zostawić na blachach.

Comment

2 lata temu taka szadź mnie zaczeła atakować. Zwykłe czyszczenie, brunox pod ranty i rdzawe naloty, schnięcie w upale i wieczorem całe nadkola pokryte nigrinem. Nic sie nie dzieje, robie tak co drugi rok.

Comment

A od wewnątrz co polecacie? Jak się zrobi ciepło to się za to wezmę, bardzo prawdopodobne z tą wilgocią bo delikatnie mam wyciek na uszczelce z lampy w bagażniku. Uszczelek też nie mogę znaleźć, czyli co - silikon w dłoń?

Comment

Zamieszczone przez michal98 Zobacz posta
                silikon w dłoń?
                Lepiej masę poliuretanową do wykończeń blacharskich,ale jedna powiuerzchnię posmaruj żeby było demontowalne.

Comment

Working...
                X