Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolka z rezerwa paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ale jeśli nie żarówka to termistor do wymiany. Cena 10 PLN

Comment

Zamieszczone przez aarrttuurr1 Zobacz posta
      Ale jeśli nie żarówka to termistor do wymiany. Cena 10 PLN
      gdzie on sie znajduje i skad wiadomo ze jest do wymiany?
      1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d

Comment

Zamieszczone przez Jestem Hardkorem Zobacz posta
        gdzie on sie znajduje i skad wiadomo ze jest do wymiany?
        Skąd wiadomo? hmm. Jak nie żarówka to na bank on :P Wiem bo sam przez to przechodziłem. Poczytaj bo pisałem o tym. Ostatnia strona kluczowa :P

Comment

Zamieszczone przez LoBo Zobacz posta
          u mnie rezerwa zapala się gdy wskazówka jest ok 3-4 milimetry poniżej kreski :]
          poniżej tej białej ? czy czerwonej (poniżej czerownej to do tej pory jeszcze nie ryzykowałem zejście)?

Comment

Zamieszczone przez kosmo Zobacz posta
            poniżej tej białej ? czy czerwonej (poniżej czerownej to do tej pory jeszcze nie ryzykowałem zejście)?
            no wlasnie kiedy to dziadostwo sie zapala ??

Comment

U mnie też siadła kontrolka rezerwy. Żaróweczka jest sprawna. Natomiast wskaźnik paliwa schodzi poniżej białej dolnej kreseczki (to normalne z wiekiem auta). U mnie paliwo się kończy przy około 3 mm poniżej (na mieście około 520-550 km - na trasie oczywiście więcej kilosów zrobię, ale generalnie jeżdżę na wskaźnik i licznik). Powyżej jeden z kolegów zapodał link do swojego opisu naprawy elementu w zbiorniku paliwa. W ASO Hondy potwierdzono mi, że roczniki 1996 (być może młodsze też, ale o to nie pytałem) miały wadę fabryczną i przez około 3 lata usuwano ją za darmo w ASO Hondy. Teraz mi powiedzieli, że nie opłaca się tego robić, bo za drogie, a wystarczy jeździć na wskazówkę i nie nastawiać się zbyt optymistycznie do spalania paliwa ma 100 km, a nie zaskoczy nas brak. Dodatkowo rzeczywiście za tylnym prawym siedzeniem jest okrągła metalowa klapka i tam są złączki kabli, warto je "odświeżyć" jakimś elektrosolem na stykach, wtedy wskazówka może się nieznacznie podnieść, a nawet po prostu zacząć działać (u mnie nagle przestała działać). Wogóle warto poodświeżać w ten sposób większość złączek elektrycznych, a uniknie się wiele niespodzianek i niepotrzebnego czasu na dochodzenie do przyczyny niespodzianki.

Pozdrawiam

Wojtek

Comment

Kolego Ewul, denerwowało mnie nieświecenie się rezerwy wiedząc że ją miałem. A pytanie co do kosztów naprawy to Ci wyjaśniam bo przechodziłem to. Cena to około 10-20 zł i z godzinka pracy. Oczywiście samemu bez ASO
                Last edited by Gość; 11-06-2009, 13:19.

Comment

Kolego aarrttuurr1, może zapodaj na Zrób to sam jakiś tutorialek
                  sigpic
                  UFO, 1.8 Sport
                  Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Zamieszczone przez Pawisio Zobacz posta
                    Kolego aarrttuurr1, może zapodaj na Zrób to sam jakiś tutorialek
                    A pomyślę nad tym :P

Dobra koledzy ZROBIONE, macie tutorialek i dokładnie wytłumaczone co i jak na zrób to sam
                    Last edited by Gość; 11-06-2009, 13:18.

Comment

już kiedyś była o tym gatka w japońskiej wersji jest na górze i pali się gdy wskażnik spadnie sporo ponad minimum zapali się na pomarańczowo i czym dłużej będziesz jeżdzić tym mocniej się bedzie palić (u mnie tak jest) ja na "biedzie" ujechałem 93km i pchanie na stacje

Comment

ale zapala się gdy wskazówka jest poniżej czerwonej czy białej ?

Comment

3-4 mm ponizej czerwonej kreski ;d dzisiaj sprawdzilem , od zapalenia sie rezerwy do zgasniecia silnika z braku paliwa w cyklu powiedzmy miejsko wiejskim zrobilem 54km

Comment

ja mam 95r VIgen i sie swiecił a teraz ja ch...j strzelił. jak to naprawic co moze byc przyczyna zarowka dobra

Comment

gdzie znajduje sie termistor??????

Comment

kiedys czytalem na forum ale nie jestem pewien na 100% ze z tylu pod kanapa gdzies kolo baku poszukan na forum znajdziesz

Comment

Working...
                                X