Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Antenanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Antenanie

witam. mam mały problem, kupiłem niedawno sobie Civica VI, jest to wersja 3 drzwiowa. problem polega na tym, że nie dam rady zsunąć antenki. czy w tym modelu antena chowa się na zero czy tylko jeden teleskop da się zsunąć. zdaje mi się, że powinna się chować ale rozbierałem i zbyt nie wygląda to na to żeby się dało schować. czy w tym modelu antena się nie chowa czy po prostu poprzedni właściciel wstawił jakiś chiński szais.

chowa sie do konca.

Comment

czyli mam jakis zamiennik wsadzony....
      kijowo jak tak

Comment

Zamieszczone przez radusiek Zobacz posta
        czyli mam jakis zamiennik wsadzony....
        kijowo jak tak
        byc moze sie teleskop zatarł lub tez wygial-spróbuj moze przeczyscic npWD-40 moze sie rozchodzi i bedzie wszystko ok

Comment

popatrzę jeszcze jutro jak znajdę chwile, może fote zrobię jak antenę odkręcę bo dziś odkręciłem i niezbyt mi to wyglądało żeby miało to jak się chować ale mogę się mylić

Comment

Zamieszczone przez radusiek Zobacz posta
            czy tylko jeden teleskop da się zsunąć. zdaje mi się, że powinna się chować ale rozbierałem i zbyt nie wygląda to na to żeby się dało schować.
            jest tylko jeden teleskop (z jednej czesci sklada sie antena) i chowa sie cala,
            Civic 3D 1.4is '98

Comment

Jesli ciezko sie wysuwa to pewnie poprzedni wlasciciel tak wyciagal,ze wyskoczyla z mocowania(ja u siebie tak zrobilem ) Ale nie przejmuj sie na forum jest opis jak to naprawic

Comment

moja antena jest składana z 2 częsci. coraz bardziej się utwierdzam w mniemaniu, że jest to nie oryginalna antena. dołączam fotki anteny od środka
                Załączone pliki

Comment

jest to element zewnętrzny samochodu jak np mechanizm wycieraczek który wymaga smarowania np wazelina techniczna ...-smar.....bo woda potrafi cuda robić....

Comment

mi tez sie nie chowa, ale jakos mi to nie przeszkadza myslalelm, ze tak ma byc po prostu heh
                    1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d

Comment

Napisal-elektrotech'' jest to element zewnętrzny samochodu jak np mechanizm wycieraczek który wymaga smarowania np wazelina techniczna ...-smar.....bo woda potrafi cuda robić....''-bron Boze nie smarujemy zadnymi smarowidlami bo do nich lepi sie kurz i wtedy zapiecze sie napewno (jezeli bylby to element do smarowania byla by tam kalamitka lub zbiornik na olej ostatecznie producent uwzglednil by to w instrukcji) u mnie nigdy "tluszczu '' nie widziala i lata jak szalona
                      sigpic

Comment

Working...
                      X