Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana lusterka elektrycznego w Civic-u 5 drzwiowym.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana lusterka elektrycznego w Civic-u 5 drzwiowym.

Udało mi się w końcu kupić używane lusterko do mojej Hondy.Niestety mam kłopot z jego wymianą.Właściwie to mógłbym wymienić samą przód obudowy ale niestety wkręt,który należy wykręcić od spodu ktoś nieumiejętnie zniszczył,zamiast krzyżowego jest okrągły ,no inie mogę rozkręcić lusterka.Z tego co się dowiedziałem,to tam też mogę odłączyć przewody.Fajnie by było bo po co wykręcać całe ramię jak wystarczyłoby wymienić tylko przód.Przewody w środku samochodu prowadzą za "zasłonę" drzwi,czyli co musiałbym odkręcić całą tę zasłonę,żeby odłączyć jedną wtyczkę?Jak sobie poradzić z tym wszystkim?Znacie jakieś dobre sposoby na zardzewiałe wkręty/śruby.Jechać do warsztatu i płacić za wymianę też mi się nie uśmiecha.

Słuchaj railroad dwa dni temu robiłem dokładnie to samo co ty teraz wymieniałem prawe lusterko wiec coś na ten temat wiem. Wiec tak, najpierw musisz zdjąć plastik który jest przy krawędzi szyby. Pod nim są 3 śrubki które trzymają lusterko ale je odkręczasz dopiero jak będziesz miał odpiętą kostkę od przewodu lusterka która znajduje się pod pokryciem wew. drzwi. Pokrycie zdejmujesz po odkręceniu 3 śrubek: w klamce, i dwie w uchwycie drzwi (obydwie na końcach uchwytu). Jak odkręcisz te śrubki to musisz przesunąć klamkę trochę w lewo (prawe drzwi) lub w prawo (lewe drzwi) bo jest na zaczepach. Nie bój się nic tam się nie stanie, tylko troszkę siły trzeba Proponuję spuścić szybę, będziesz miał wygodniej i widział wnętrze drzwi. Jak już to zrobisz to możesz zdejmować pokrycie drzwi. Najlepiej zacznij w miejscu gdzie zdejmiesz ten plastik który przykrywa mocowanie lusterka w rogu. Będziesz mógł precyzyjnie chwycić za pokrycie. I tutaj też nie bój się pociągnąć do siebie bo pokrycie jest na zatrzaskach na 3 krawędziach (pomijając górną). Tak jak mi to ktoś wytłumaczył, trzeba pociągnąć mocno ale z głową )) I jak już zdejmiesz to potem zostaje ci tylko odkręcenie starego lusterka i zamontowanie nowego.

Pozdro
    Last edited by Gość; 02-04-2009, 20:56.

Comment

Working...
    X