Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uciekająca szyba

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uciekająca szyba

Mój problem polega na tym, że kiedy zamykam szybę od kierowcy (elektryczną), wyskakuje ona z uszczelki i wystaje górą poza drzwi. Odginałem prowadnice, żeby lepiej dociskały, bo domykając się przekrzywiała się. Odkryłem też, że uszczelka odklejona była w jednym miejscu, więc ją przykleiłem. Pozostał jeszcze problem szczeliny - uszczelka jest w jednym miejscu wyszczerbiona. Pomyślałem nad wymianą całej uszczelki, ale nie wiem, gdzie z tym jechać.
    Ostatnio znów szyba krzywo wchodzi i wyskakuje z uszczelki. Poradźcie mi, co można na to (trwale) poradzić.
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Tez mi się tak działo- tam, gdzie była "poszczypana" uszczelka podkleiłam zwykłym super glue podkleiłam tez jeden plasticzek pod uszczelka, który okazał sie złamany i działa jak ta lala

Gdybym byla blachara, polecialabym na Ciebie...
    Ale nie jestem, wiec lece na Twoje auto!

Comment

A orientuje się ktoś, czy można taką uszczelkę wymienić i gdzie? Czy trzeba jakieś specjalne dane podać przy zakupie, czy po prostu w każdym warsztacie mogą mi to wymienić, bo będą mieli na stanie?
      sigpic
      UFO, 1.8 Sport

Comment

Ja mam nadal taki problem. Natomiast, nożyce na których podnosi się szyba są połączone za pomocą malutkiego "łożyska" które powoli się rozwala przez co nożyce wykrzywiają się. Szyba opadała na początku, teraz nie chce się otwierać ponieważ zaczepia o prowadnice i trzeba jej pomagać manualnie. Czekam aż zrobi się ciepło alby naprawić.

Comment

u mnie jeszcze troszke inaczej szyba podczas zamykania wychodziła z uszczelki po ogledzunach zauważyłem że rama okna jest lekko wcisnieta w stronę wewnetrzna karoserii jakies 3-4 mm, szyba idzie prosto ale że rama okna krzywa to wychodzi mysle ze przyczyna tego było zamontowanie bagażnika dachowego przez była właścicielke:/

Comment

Ja już się z tym uporałem. Pokleiłem uszczelkę i wygiąłem prowadnicę jeszcze bardziej. Jak na razie śmiga i za każdym razem wchodzi w odpowiednie miejsce
            sigpic
            UFO, 1.8 Sport

Comment

Working...
            X