Na lakierze mam takie malutkie, prawie że niewidoczne(ale jednak) kropeczki powstałe w wyniku malowania farbą olejną pistoletem (samochód stał dosyć daleko ale kumpel malował coś na powietrzu przed firmą i nie zauważył chyba że jest troszkę silny wiaterek). Ja natomiast zauważyłem że lakier jest jakoś taki dziwnie matowy (podczas mycia samochodu gąbką i wtedy dokładnie się wpatrując zauważyłem te kropeczki). To samo tyczy się szyb... Jak to skutecznie usunąć bez uszkodzenia lakieru. Jest to w ogóle teraz możliwe??? Może miał ktoś z Was podobny problem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak usunąć farbę z lakieru???
Collapse
X
-
Kolego musisz zrobić polerkę. Kup pastę polerską lekkościerną, weź miękką bawełnianą szmatkę i najlepiej poleruj lakier kolistymi ruchami. Powinno pomóc. Po tym co opisałeś to nic strasznego. Jeśli chodzi o szyby to możesz przetrzeć lekko rozpuszczalnikiem lub rozcieńczalnikiem do farb. Powinno usunąć te kropeczki z szyb. Na lakierze tego nie rób, bo sobie popsujesz. Zrobisz jak napisałem i będzie git. Koszt: pasta polerska od 4 zł wzywż, w zależności od ilości, rozpuszczalnik 0,5 litra około 5 zł.Last edited by przemo_wb; 29-03-2009, 15:58.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
jesli chodzi o szybe to kup sobie rozpuszczalnik nitro a jesli nie pomoze to kup papier scierny 3000 wodny i normalnie przetrzyj szybe, chyba ze masz wiecej kasy to kup sobie np. na allegro preparat do polerownia szyb samochodowych i leflektorow. co do karoserii to nie wiem czy pomoze pasta lekkoscierna... jezeli lakier sie dobrze utwardzil to beziesz musial zafundowac twojej furce polerowanko mechaniczne. jesli masz jakies watpliowosci to odezwij sie do mnie na pw lub gg 2497106. pzdrHONDA CIVIC
1996 r.Hatchback, pełna alektryka
D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
przywieziona z Austrii
Made In Japan
Comment
Comment