Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żółty nalot na przednich kloszach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Żółty nalot na przednich kloszach

Witam, w mojej Hani 5d mam problem z jazdą w nocy ponieważ lampy dość słabo oświetlają mi drogę i muszę sie niezle naślepić wymieniłem żarówki na lepsze niby +30% światła i jest troche lepiej ale na kloszach mam taki żółty nalot i myśle ze to głownie to jest przyczyną rozpraszania światła. Czy ktoś z Was ma może pomysł jak usunąć cos takiego żeby jeszcze nie pogorszyć sprawy?

papier wodny 2000 + pasta polerska -godzina na lampe i efekt jak nowe . Lampy najpierw polerujemy papierem z duza iloscia wody ale delikatnie aby nie przetrzec ,potem aby efekt byl super trzeba miekka szmatka i pasta polerska wypolerowac (ja uzywam "Farecla" do polerowania ta pasta tez potrzeba paru kropli wody) ale mozna uzyc np."Tempo" tylko zeby byla lekko scierna,ja robilem to u siebie w EJ9 i OMEDZE kolegi efekt piorunujacy ,bylo to obszerniej opisane w "Auto Swiat" jezeli nie czujesz sie na silach a chcesz pozbyc sie tylko nalotu to sprubuj na poczatek uzyc tylko pasty bez papieru !! (mowa o nalocie na zewnetrznej czesci lampy)
    Last edited by piotrek1234; 29-03-2009, 11:15.
    sigpic

Comment

hmm, u mnie klosze sa raczej ok, ale z ciekawosci pytam o ten nalot. to wewnatrz klosza ? czy na zewnetrznej czesci ?
      Civic 3D 1.4is '98

Comment

wewnątrz:P i odbłyski też lubią matowiec i to jest kolejny powód słabo świecących lamp ja mam teraz porównanie bo prawa lampe mam nowa a lewa stara właśnie z tym nalotem i lekko zmatowiałym odblaskiem :P a zeby to wyczyscic trzeba sciągnąc klosz lampy podgrzewajac najlepiej w pikarniku wtedy klej puszcze wszedzie równomiernie

Comment

Zamieszczone przez piotrek1234 Zobacz posta
          papier wodny 2000 + pasta polerska -godzina na lampe i efekt jak nowe . Lampy najpierw polerujemy papierem z duza iloscia wody ale delikatnie aby nie przetrzec ,potem aby efekt byl super trzeba miekka szmatka i pasta polerska wypolerowac (ja uzywam "Farecla" do polerowania ta pasta tez potrzeba paru kropli wody) ale mozna uzyc np."Tempo" tylko zeby byla lekko scierna,ja robilem to u siebie w EJ9 i OMEDZE kolegi efekt piorunujacy ,bylo to obszerniej opisane w "Auto Swiat" jezeli nie czujesz sie na silach a chcesz pozbyc sie tylko nalotu to sprubuj na poczatek uzyc tylko pasty bez papieru !! (mowa o nalocie na zewnetrznej czesci lampy)
          tak, wlasnie chodzi mi o nalot na zewnetrznej czesci lampy...wyprobuje na pewno bo juz mam dosc jazdy w nocy przez te lampy a szkoda mi 350 zl na nowe wyłozyć. dzieki za posty. mam jeszcze pytanko czy to musi byc jakas specjalna pasta polerska (np do plastiku?) czy jakas uniwersalna?

Comment

Jak doradził BeatleGeorge i Pan ze sklepu auto-moto, kup pastę : AutoMax : Pasta "AUTOMAX" Lekko ścierna 50g. (588818810) - Aukcje internetowe Allegro

Comment

do polerowania lamp jest specjalny srodek, nie jest on drogi a lepiej cos takiego zrobic cos dokladnie pzdr
              HONDA CIVIC
              1996 r.Hatchback, pełna alektryka
              D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
              przywieziona z Austrii
              Made In Japan

Comment

nie to nie musi byc zadna specjalna pasta tylko zwykla tempo ,(ja osobiscie kupuje "farecla")jest bezkonkurencyjna ,prawie kazdy zaklad lakierniczy jej uzywa ,jezeli sie zdecydujesz to wez '' G3'' ale do najtanszych nie nalezy ,maja ja w kazdej mieszalni farb
                sigpic

Comment

dzieki Panowie, jak bedzie po wszystkim to dam znac jak mi poszlo

Comment

polerujac zwykla pasto polerska przegrzejesz klosz lampy i sie cienie porobia, jestem lakiernikiem i wiem co to jest G3, choc osobiscie uzywam zazwyczaj 3M.pzdr
                    HONDA CIVIC
                    1996 r.Hatchback, pełna alektryka
                    D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
                    przywieziona z Austrii
                    Made In Japan

Comment

Working...
                    X