Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brzęczenie za licznikami

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brzęczenie za licznikami

Od jakiegoś czasu przy, ruszaniu, gazowaniu po zmanie biegu coś mi brzęczy w desce rozdzielczej, metaliczny dzwięk. Strasznie mnie to wkurza. W ostatnim czasie było grzebane przy radio oraz były wymieniany diody podświetlenia. Co to może być i czy znacie kogoś kto mógłby to zlokalizować i naprawić tą upierdliwą usterkę? Proszę o pomoc (warszawa)

Odkręć zegary. Sam moduł z zegarów (z taką szybką) posiada na dole dwa wypusty, na które powinny być założone gumowe nakładki (malutkie kapturki). Najwyraźniej nie masz jednej albo obu i przy drganiach od silnika zegary zaczynają wibrować i stukać, przez co słychać taki dźwięk.
    Sam też podczas demontażu liczników zgubiłem gdzieś taki kapturek i mam to samo. Część jest na tyle mała, że wątpię dostać ją w sklepie. Pozostaje więc obejrzeć, jak to wygląda i zrobić część zastępczą.
    sigpic
    UFO, 1.8 Sport
    Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

Ja po grzebaniu przy radio mialem potem problem z jakimś grzechotaniem z deski, szczególnie z okolic radia. Okazało się ze to grzechocze ramka maskująca od radia. Zdjąłem, wygląda troche gorzej, ale przynajmniej nie irytuje mnie ten brzęk...

Comment

Working...
      X