Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana klamek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana klamek

Witam. Jestem posiadaczem Hondy 5D Aerodeck TDi 1998r. Niestety mam problem z klamkami- wyrwała się tylna z drzwi prawych, pozostałe ledwo się trzymają. Czy podchodzą klamki z innych modeli, może ktoś wymieniał bo do tych nie mam zaufania (Hondzia składana w Anglii bo silnik Rovera). Podpowiedzcie jakie podejdą i gdzie je zdobyć, może jakąś fotką uraczycie. Pozdrawiam

mi też się obie tylne urwały w 5D 1996r. Podpinam się.
    Civic 5D 1996r. 1,4is 90KM D14A2 MA8

Comment

nie podejdą Ci inne :P raczej :P moze 1 na milion :P ale jak chcesz wykrecic stare klamki to musisz niestety sciagnąć boczki i tammasz w klamce 2 śrubki odkrecasz je sciagasz cięgna czy jak sie to tam zwie takei druty ktore otwieraja CI drzwi i wymieniasz :P
      Zamieszczone przez wabior1 Zobacz posta
      mi też się obie tylne urwały w 5D 1996r. Podpinam się.
      skoro CI sie wyrwały musiały sie pourywać zaczepy albo w klamce albo w karoserii drzwi jak w karoseri to bedziesz miał troszke roboty:P

Comment

Dzięki za informację, ale już wiem jak zdemontować.Z tyłu całkiem odpadła tzn. wyrwała się z zaczepów. Tak jak piszesz plastik popękany i wyrwały się z niego śruby. Skleić się nie da bo cały się kruszy. Problem jest też ze śrubami bo tak zardzewiały, że nie idzie ich odkręcić. Moje pytanko czy nie podejdą klamki od innego modelu bo do tych nie mam żadnego zaufania. Wymieniłbym wszystkie żeby mieć spokój i w necie znalazłem różne, ale nie takie jak u mnie. Jeśli ktoś się z tym borykał niech się odezwie i coś poradzi- będę wdzięczny.

Comment

Obawiam się że jak chcesz wsadzić klamki z innego samochodu tonie obejdzie się bez wspawania. Kiedyś wkładałem do golfa mkll klamki z audi B3. Trzeba było całe kasetki wspawywać.

Comment

Szukaj klamek na Allegro, tylko sprawdzaj na zdjęciach czy mają wszystkie zaczepy i czy nie były klejone.

Comment

Zamówiłem klamki na Allegro, czekam na dostawę. Nie są to orginały, ale nowe. Jak dostanę i założę to opiszę co i jak. Pozdrawiam

Comment

Ja też mam już klamkę ale nie mam pojęcia jak się dobrać do panelu.

Comment

Wymieniłem na razie tył- obie. Robiłem to tak:
                  1 Ściągam boczki- o tym już było
                  2 Odkręcam zamek (trzy śruby) z boku drzwi, odsłaniam dojście do śrub trzymających klamki
                  3 Odkręcam klamki ( u mnie puścił skruszały plastik) zostały śruby. Wycinałem ostrożnie szlifierką kątową, otwór osłonięty szmatami.
                  4 Po spasowaniu dokręcam śruby na klamkach, sprawdzam działanie
                  5 Montaż w odwrotnej kolejności i po sprawie
                  Najwięcej problemu z zakładaniem boczku, koło szyb, ale posmarowanie plastiku lekko smarem pomogło. Klameczki wyglądają i działają jak nowe. Powodzenia

Comment

Kurde pomocy panowie. Auto rozbebeszone, boczek prawie zdjęty tylko na korbie od szyby sie trzyma. Jak ją zdjąć?

Comment

Musisz wyciagnac zabezpieczenie, ktore znajduje sie pomiedzy korbka a boczkiem (taki wygiety drucik) i wtedy bedziesz mogl sciagnac korbke.

Comment

Jest tam jeden wkręt- wykręć, popchnij obudowę klamki w lewo (wyskoczy z zatrzasków) i już. Pomogło????

Comment

Zamieszczone przez zeeuss Zobacz posta
                          Jest tam jeden wkręt- wykręć, popchnij obudowę klamki w lewo (wyskoczy z zatrzasków) i już. Pomogło????
                          Klamka to łatwizna. Mnie chodziło o korbkę od szyby.

Zamieszczone przez Popa Zobacz posta
                          Musisz wyciagnac zabezpieczenie, ktore znajduje sie pomiedzy korbka a boczkiem (taki wygiety drucik) i wtedy bedziesz mogl sciagnac korbke.
                          Masakra z tym zabezpieczeniem. Tzn. z jednej strony wyszło pięknie, z drugiej "pętelka" czy "ucho" nie chciało się pokazać. Udało się za pomocą ...szydełka.
                          Klamka wymieniona i sprawna.

P.S. Kupie klamkę prawą tylną.

Comment

Witam mialem podobny problem w Hani 97r z klamkami od kierowcy i z tej samej strony z tylnych drzwi i pomogł silikon bezbarwny wiec polecam

Comment

Klamki-slaby punkt Hondy,pekaja przy srubach,mi ''pekla''tez wymienilem wszystkie cztery po ogledzinach pozostalych zyskujac upust przy zakupie calosc 220zl-gladkie czarne nowe.Przy zakladaniu pamientajmy aby od srodka boczku uszczelnic slikonem, wokul klamki aby woda niedostala sie,np.zima po myjce woda ,,wchodzi''i sruby rdzewnieja lub plastyk nadpekuje stopniowo dlatego ze klamki nie maja rzadnych uszczelek.Po roku czasu zdecydowalem o pomalowaniu na kolor srebny[srebna slicznotka 5d] przy demontarzu rzadnych problemow,czysciutkie gwinty klamek.

Comment

Working...
                              X