Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana prawego lusterka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana prawego lusterka

Witajcie koledzy i koleżanki.

Chciałbym wymienić w całości lusterko w swojej hani z prawej strony i nie zupełnie wiem jak się do tego zabrać. Przeczytałem kilka postów na forum ale konkretnie niczego się nie dowiedziałem. Jako szczegół dodam że lusterko jest elektryczne. Z tego co wiem to nie jest to skomplikowana operacja, ale jednak...nie mam pojęcia jak się do tego zabrać
    Czy ktoś już dokonywał takiej operacji plastycznej w swojej hani ??? Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam
    Zal2000

ale kolego jaki masz dokładnie samochód ;>?? jak masz 5d to Ci podpowiem a jesli 3d to nei wiem:P

Comment

jak wymiana calego w 3d to sa 3 sroby od spodu (na "kolanku" ) wykrecasz je i sciagasz cale lusterko, jesli sama szybke to troche kombinacji.. moge podpowiedziec fotkami (w "sam naprawiam..." pisza o srobce na srodku lusterka, ale jej tam nie ma, szybka wedlug mnie jest na zatrzaskach)
      Civic 3D 1.4is '98

Comment

Hanie mam 5 D, 98', 1,4 a wymienić chcę całe lusterko, nie tylko same szkiełko.

Comment

to panie tak w środku masz na drzwiach taki plastik zasłaniajacy śruby od lusterka tam później odkrecasz te śruby i lusterko Ci zchodzi ale wczesniej musisz odpiąć wtyczke bodajże w środku lusterka ale to musisz wklad wyciagnac a zrobisz to odkrecajac 1 rubke pod spodem pod lsuterkie mw takim otworze na śrubokręt krzyżak ;P

Comment

Wielkie dzięki

W poniedziałek się za to zabiorę wtedy dam znać jak poszło.

Pozdro

Comment

A jest gdzieś opisane jak ściągnąć pokrycie wew. drzwi ???? Bo ni cholery nie wiem jak się do tego zabrać

Comment

po co sciagac pokrycie drzwi do wymiany lusterka ??
                Civic 3D 1.4is '98

Comment

Sytuacja wygląda tak. Kupilem uzywane lusterko z przewodem i kostką na jego końcu którą muszę podpiąć. Po odkręceniu starego lusterka okazało się że przewód który je zasila jest albo zablokowany i nie mogę go wyciągnąć albo nie wiem co jest grane. Myślałem ze gdzieś mi się zablokował i chciałem zdjąć pokrycie drzwi żeby sie do niego dostać. Nie jestem za dobry w te klocki wiec nie wiem czy dobrze chciałem zrobić. Poprostu nie wiem jak mam podłączyć nowe lusterko

Comment

Jeśli wiesz jak to zrobić to byłbym wdzieczny za pomoc

Comment

hmma nie mozesz poprostu podlaczyc nowe lusterko do tego przewodu ktory zasilal stare ?
                      Civic 3D 1.4is '98

Comment

Z tego co wiem to żebym mógł się dostać do tego przewodu w starym lusterku to musiałbym wyciągnąć szkiełko z silniczkiem i odłączyć przewody od silniczka. Ale tutaj też jest problem. Otóż śrubka która jest pod spodem lusterka, ta którą musiałbym odkręcić żeby wyciągnąć szkiełko z silniczkiem to już jest śrubką tylko z nazwy jest kompletnie zajechana, i to w taki sposób że żaden śrubokręt nie poradzi :// więc chyba moją jedyną opcją jest wymontowanie wew. pokrycia drzwi

Comment

ja bym odkrecil lusterko wyciagnal (stare) i jak ci niepotrzebne to rozj***al bym mlotkiem i po wyciagnal wtyczke. proste

Ps. nie wiem czy dobrze rozumiem twoj problem
                          Civic 3D 1.4is '98

Comment

hehe dobrze rozumiesz stare jest mi do niczego nie potrzebne bo nie dość że szkło pęknięte na pół to i obudowa poszarpana. Ale po rozwaleniu młotkiem musiałbym się bawić z podłączeniem nowego a dokładniej z podłączeniem silniczka do którego musiałbym się dostać. I tutaj mam kolejny problem, też ze śrubką...nie mam jak jej wykręcić bo śrubka zajechana :/ uwierzcie mi na słowo, zdjęcie pokrycia i tam podłączenie przewodu lusterka to jest u mnie jedyna opcja. W "sam naprawiam..." jest opisane jak zdemontować to pokrycie ale nie do końca zrozumiale :/ robił to ktoś kiedyś ???

Comment

hmm no to w takim razie nie potrafie ci pomoc. moze utnij kabelek stary slutuj ze swoim zailzoluj dobrze i juz.
                              drzwi nigdy nie rozbieralem. moze mazi ci pomoze bo on taki kombinator:P
                              Civic 3D 1.4is '98

Comment

Working...
                              X