Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o poradę - wentylator nawiewu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Proszę o poradę - wentylator nawiewu.

Witam!
    Mam problem z liśćmi w wentylatorze nawiewu. Tzn. zaczęło się od tego ,że parowały mi szyby od wewnątrz.Postanowiłem wymienić filtr kabinowy. Wszystko poszło Ok.Po załączeniu nawiewu usłyszałem odgłos takiego pykania. Najgorszy na 1 biegu.Po ponownym rozebraniu i wyjęciu filtra kabiny - zajrzłem lusterkiem na prawą stronę tam gdzie jest dmuchawa i okazało się ,że wewnątrz tego cylindra jest dużo suchych liści i niektóre wystają poprzez żeberka i obijają się podczaz obrotów o obudowę (musiałem ruszyć je podczas czyszczenia antygrzybem i przedmuchwania) . Moje pytanie: czy da się jakoś łatwo dostać do tej dmuchawy w celu oczyszczenia? Od strony filtra kabinowego to bardzo utrudnione.A na przyszłość czy można jakoś zablokować te większe syfy, żeby nie dostawały się do układu nawiewu ? ' Honda Civic 4D '99 z klimą '

Masz zaczepy na obudowie.Dodatkowo proponuję "poczęstować" odkurzaczem.
    ビートル ジョン

Comment

ja to zrobilem w inny sposob. wyciagnolem filtr kabinowy i wlaczylem wiatrak na maxa i wszystko wywialo. na kiniec jeszczez odkurzacza skozystalem. ale jest jeden minus straszny balagan w aucie

Comment

No właśnie dałem czadu na maksa przy wyjętym filtrze kabinowym ,ale się skubańce zablokowały i nie chca się ruszyć. Do BeatleJohn ---> A tam tylko zaczepy są czy jakieś śruby trzeba odkręcać,jakoś mi to dzisiaj bardziej skomplikowanie wyglądało,ale zobaczymy.

Comment

witam, mam podobny problem, wyjąłem ile się dało ale coś nadal stuka przy wiatraku. czuje się czasami jak bym "koło fortuny" oglądał. tyk, tyk, tyk zonk. wrrrr. można to w łatwy sposób wyjąć??

Comment

ja ostatnio zabralem sie za wymiane filtru kabinowego. i co sie okazalo?? ze starego wcale tam nie bylo, a jedyne co jest to sterta lisci i igiel od choinek probowalem to odkurzyc, ale za gruba rura i nie chciala wejsc. chyba jedyne wyjscie to maks wiatrak i jakis dlugi drut, srubokret ktorym bede powoli wyciagal sterty smieci.
            1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d

Comment

Working...
            X