Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwa zgarniająca - woda na wycieraczce

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Listwa zgarniająca - woda na wycieraczce

Witam !
    szukałem w całym internecie ale chyba tylko ja mam taki problem...
    Mianowicie chodzi mi o prawą listwę zgarniającą drzwi prawych przednich w civic vi fastback 5d.
    Owa listwa w ogóle nie dociska mi do szyby. Przy padającym silnym deszczu albo myjce ciśnieniowej to normalnie robi mi się tam fontanna. Zdjąłem boczek żeby to zobaczyć i całego mnie zalało...
    Natomiast przy zamontowanym boczku woda wycieka mi przez głośnik i zalewa podłogę, już nie mam do tego siły.
    Parę szrotów objechałem ale nie mieli. Może da się tą "uszczelkę" co dociska szybę zregenerować albo wkleić kawałek filcu czy czegoś takiego, błagam o pomoc bo w na wiosnę mi szyby parują a w zimie to nawet okna nie mogę opuścić bo mi przymarza xD nie mówiąc co niedługo będzie z podłogi (naszczęście jest calutka)

Woda przelatuje przez drzwi w każdym aucie-więcej lub mniej ale leci.Od tego są w drzwiach otwory odwadniające i folia separacyjna.
    Jeśli nie masz folii to ją wytnij i załóż na specjalny do tego "kit".To że zgarniacz nie dolega to oczywiście źle,bo woda swoja drogą a liście i inne śmieci to inna sprawa.
    Ja doszukiwał bym się nie w zgarniaczu,ale w odkształconej ramie wewnętrznej,albo jakimiś kombinacjami przy podnośniku lub prowadnicach bocznych co powoduje ze szyba jest za głęboko,a nie listwa straciła wymiar.
    Sam zgarniacz nigdy się nie "uklepie" do tego stopnia żeby od szyby odstawał.Jak już sobie nie będziesz radził,to zagadaj jakiegoś obytego blacharza,on najprędzej poradzi co w takiej sytuacji robić,bo dla niego to jest chleb powszedni.

Comment

Working...
    X