Witam. Koledzy mam do zrobienia progi dolne w mojej EJ9. Spędziłem już trochę czasu i nigdzie nie mogę znaleźć reperaturek tych progów. Jak już są, to zewnętrzne, ewentualnie do civica 5d lub V. Ma ktoś jakieś namiary, gdzie kupię te reparaturki?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Progi EJ9
Collapse
X
-
Last edited by m26; 30-08-2017, 09:03.
Comment
-
Generalnie w EJ9 w podwoziu są takie jakby wypustki, pod które podstawia się lewar, a następnie lewaruje samochód. No i u mnie właśnie w jednym miejscu przy lewarowaniu ta wypustka wchodzi do środka, chowa się. Chodzi prawy tył, ale chciałem zrobić to już wszędzie.
Początkowo myślałem, że potrzebuję czegoś takiego https://autodetale.pl/product-pol-58...er-400-45.html ale teraz już sam nie wiem. Poza tym w progu w wykazie kompatybilnych modeli nie ma EJ9.
Comment
-
Normalny warsztat ma gientarkę do blachy,więc taki kawałek jest do dogadania i niekoniecznie trzeba go szukać po sklepach.
Ta jak to nazwałeś wypustka to jest wzmocnienie idące przez cały profil a punkt podparcia jest u góry,więc jeśli Ci się chowa do wewnątrz a nie wygina pod auto, to nie obędzie się bez większych odkrywek zeby odsłonić gore tego elementu.
Mowa pewnie o nr 7 z drugiego linku.
Comment
-
jeżeli o takie rzeczy chodzi to zdalabym sie na blacharzy. Sama niedawno robilam progi w mojej ej9 wraz z odbudowa wewnetrznego poszycia progu i reperaturka tylnego blotnika. nie ma sensu sie gimnastykowac i szukac czesci samemu - dobry blacharz wystarczy ze dotknie i bedzie wiedzial co potrzeba a co nie bo ma na stanie. Ja placilam tylko za reperaturke progu i blotnika (lacznie wyszlo ok 240-250zl), wnetrze progu wliczone w robocizne.
Jak dla mnie blacharka to istna rzeźba z niczegoCi ludzie to artyści
Comment
Comment