Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zacieki na słupkach przedniej szyby od wewnątrz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• zacieki na słupkach przedniej szyby od wewnątrz

Cześć, po deszczu na parkingu i przy jeździe widzę zacieki, mokre plamy i czuję wodę na gumach od środka na słupkach przedniej szyby. Nie mam szyberdachu. Rok temu blacharz/lakiernik konserwował mi dach. Sciągał górną listwę pewnie razem z bocznymi. Boczne listwy kupiłem. Górną trzeba będzie odratować. Czy wklejenie szyby na nowo pomoże? może szukać innego problemu? 180 zł wklejenie tej samej szyby, 380 nówka. boczki za 77 od Ralfa z forum.

Najpierw trzeba rozebrać środek i zobaczyć z czego leci.Jeśli jest to szyba ,to ponowne wklejenie będzie rozwiazaniem problemu,o ile nie jest to zgnilizna pod klejem.
    Często po wycięciu strej szyby zostaje okaleczony rant,bo drutu do cięcia nie da się zawsze precyzyjnie poprowadzić.Ktoś uczciwy to zatatla zanim wklei nową szybę,ale przeważnie idzie i nic nadto,a tam gdzie klej nie sięga szerzy się zgnilizna.

Comment

cześć, w poniedziałek zdejmuję plastiki, może podsufitkę, puszczam wodę na szybę i sprawdzę w czym rzecz, jak trzeba będzie robić blachę..no to trudno. wymieniałem przednią szybę w międzyczasie i przed i po dalej leci. z jednej strony gorzej, rośnie meszek i chyba tam robi się mokro.

Comment

Szkoda że od tego nie zacząłeś.Wodę lej też po dachu,a nie samej szybie,bo równie dobrze może się wlewać przez łączenie poszycia dachu a dalej w profil slupka.
        Jak nie zobaczysz wycieku to bądź cierpliwy i lej dalej ,bo krople potrafia się nieraz pokazać dopiero po kilku/kilkunastu minutach.

Comment

Working...
        X