Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic po uderzeniu w sarne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic po uderzeniu w sarne

Witam forumowiczów !
    Niestety w srode wieczorem mial przykry dla mnie incydent, jadac z dziewczyna do jej domu uderzylismy w sarne (dac kobiecie samochod oczywiscie zarcik).
    Civic nie wyglada za dobrze mianowicie do wymiany:
    chlodnica oraz chlodnica klimatyzacji, zderzak , obie lampy (zaczepy popekaly), maska. Wydalem na niego we wrzesniu okolo 4300, nadwozie ani podwozie trzyma sie super (wiadomo jakies malutkie purchelki delikatne na nadkolu sie znajda ale nic strasznego), mechanicznie doinwestowany samochod dokładnie 2 tygodnie temu u mechanika wymienilem:
    olej, swiece, przewody, szczeki oraz bebny hamulcowe tyl, klocki przod, o 2 tuleje wahacza.
    Moje pytanie jest takie:
    czy oplaca mi sie robic ten samochod?? Nie chce pakowac niewiadomo ile w moja hanie z drugiej strony jezdzi mi sie nia super do tego jest ekonomiczna (szczegolnie ze lpg potrafi spalic 7-8l gazu na 100). Z tego co dzwonilem to za same czesci wydam +/- 900zl a gdzie jeszcze wymiana ewentualne lakierowanie poszczegolnych elementow? Do postu dołączam zdjecia.
    Prosze o odpowiedzi .
    PS. Wiem ze jest wielu milosników Hondy natomiast w przeciagu miesiaca dolozyc do samochodu ktory jest wart 4 tys polowe jego wartosci to niezbyt ekonomiczne (szczegolnie ze dla studenta kazdy grosz sie liczy);/20170507_185121.jpg20170507_185127.jpg20170507_185134.jpg20170507_185155.jpg20170507_185211.jpg

jest jeszcze opcja prawna, jeśli w miejscu gdzie trafiłeś sarnę nie ma informacji drogowych w postaci oznakowania pionowego, to możesz dochodzić się odszkodowania w Lasach Państwowych. Sprawdź do kogo należy droga i las. Poczytaj w internecie w tej sprawie, sporo kasy się wypłaca za takie incydenty. Nie czyść na razie i zrób dokumentację z drogi.
    Jeśli się auto trzyma kupy to to, że jego cena rynkowa stanowi 4000zł to tylko wycena, to auto jest warte dużo więcej spójrz na nie z innej strony, ekonomicznej. Kupienie części do neij to grosze. Zmień auto na młodsze to za 900zł to nie wszystkie części kupisz w takim przypadku, a spinki kupisz.
    Przecież nie musisz lakierować np. maski, kup białą, czarną, żółtą i też będzie się komponować.
    Dopóki silnik masz zdrowy i auto nie jest ekologiczne to ja bym je reanimował i jeździł dalej.
    Weź taki rocznik 8 gen i kup te same części to zobaczysz różnicę. i za co się płąci? za rocznik! bo sama chłodnica od 6 gen i od 8 gen co do technologii kompletnie sie niczym nie różni. Poza tym takiego auta też już nik nie kradnie. Powiem tak, jeśli silnik jest zdrowy to to jest bardzo dobre auto. Ono jest warte dużo więcej niż wynika z ceny rynkowej.
    Last edited by rambo7; 11-05-2017, 14:16.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

wiesz co rambo7? chyba takiej odpowiedzi oczekiwalem bo szkoda mi bylo mojej Hani oddawac na zlom albo rozbierac na czesci teraz przynajmniej mam usprawiedliwienie dla siebie i dla innych zeby pchac pieniadze w moj samochodzik. argument ze jest to moja druga milosc(pierwsza mimo tego ze rozbila mi samochod to nadal dziewczyna ) nie zawsze przechodzil .
      dzieki wielkie ! przyczepnosci i szerokosci zycze

PS.Jak ktos ma czesci ktore wypisalem w miare nie drogo prosze o komentarz !!

Comment

Proponuje już podzwonić po najbliższych złomowiskach i popatrzeć na ceny w internecie żeby już coś sobie obliczać i kalkulować w głowie. Co do tego czy robić to się też zgadzam bo przynajmniej wiesz co masz a tak kupisz jakieś gówno które nie będzie działać i po co to tobie. A co do tego kto kierował to pamiętaj że każdemu się to może zdarzyć, ale przynajmniej jest na kogo zganiać Jeśli prawa lampa jest cała oprócz zaczepów to może będzie taniej oddać do spawania te plastiki, nie jest to drogie ale czasem taniej jest kupić lampy, wszystko zależy od auta.

Comment

wiadomo ja o 12 w nocy na tym odcinku drogi jechalbym 90( akurat droga miedzy polami zaznacze ze bez sadow lasow itd) wiec pewnie gdybym ja jechal samochod bylby gorzej uszkodzony . a ze moja dziewczyna jest ostrozna jechala 60-70 . wlasnie dzwonilem do mojego kolegi blacharza mowil ze da rade zrobic dobrze a nie za drogo(po znajomosci ale nie u jakiegos Janusza czy Andrzeja w stodole nie obrazajac tych imion ) dzis juz obejzdzilem pare szrotow i podzwonilem po aukcjach koszt czesci nie przekroczy 700zl. do polakierowania bedzie tylko zderzak bo w bialym kolorze. a wroce z zagranicy to i cala Haniulke sie machnie dzieki wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam !

Comment

Working...
          X