Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zmienić wyświetlanie godziny zegarka na 24h

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• jak zmienić wyświetlanie godziny zegarka na 24h

Witam. Czy jest taka opcja w mojej Hondzie? Nic nie znalazłem w instrukcji obsługi, a nie ukrywam, że wolałbym pokazywany czas mieć po ludzku.

Z tego co widzę to po wrzuceniu na zapłon lub odpaleniu silnika wciskasz oba przyciski H i M jednocześnie i tyle. O ile jest to przewidziane w Twojej karocy.
    Bo najzwyczajniej w świecie możesz takiej opcji nie mieć.

Comment

Jak to odkryjecie to przejdę depresję , nigdy mi się tego nie udało przestawić, i zegar był zawsze w trybie 12h. Nigdy nie udało mi się ustawić trybu 24h.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Mi też nie, a zawsze chciałem mieć 24h, ale sam z ciekawości przeszukałem fora anglojęzyczne i tam większość ludzi potwierdziła, że roczniki 2001+ przestawiają się na "24" po wciśnięciu obu knefli - tylko samochód musi być na 2 pozycji zapłonu lub odpalony. Info z siwików i akordów.
        Obecnie nie mam opcji jak tego sprawdzić, bo samochód odbieram dopiero w sobotę :P

Comment

Witajcie. Obiecuję to sprawdzić jak tylko minie południe, bo furę mam pod oknem w robocie, a na później zaplanowałem sobie wyłączyć ściemniacz zegarka po włączeniu świateł, tak aby w dzień także był widoczny.

Comment

Tak jak pisze fishmacfan. Przycisnąć jednocześnie przyciski H i M i trzymać aż wyświetlacz wyzeruje się. Reszta to już formalność .

Comment

Zamieszczone przez elmer32 Zobacz posta
              Tak jak pisze fishmacfan. Przycisnąć jednocześnie przyciski H i M i trzymać aż wyświetlacz wyzeruje się. Reszta to już formalność .
              Potwierdzam, przetestowane, działa

Comment

Witajcie. Niestety w mojej furmance z 98r nie działa ta opcja

Comment

Zamieszczone przez kimada Zobacz posta
                  Witajcie. Niestety w mojej furmance z 98r nie działa ta opcja
                  Aż mi się wierzyć nie chce. Fabryczny zegarek? Musi działać. Przekręcasz zapłon tak by zegarek się podświetlił i wciskasz oba przyciski. A godziny i minuty dają się przestawiać normalnie? Może po prostu któryś z przycisków nie działa.
                  LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                  sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zegarek, jak najbardziej fabryczny. Po wciśnięciu M i H jednocześnie, zmieniają mi się tylko cyfry minut i godzin, zegarek się nie zeruje, ale skoro tak piszesz, to po południu sprawdzę jeszcze raz, i potrzymam dłużej, bo może za krótko trzymałem. Przyciski oba działają jak należy. jak tylko sprawdzę to napiszę. Dzięki.

Comment

Zamieszczone przez kimada Zobacz posta
                      Zegarek, jak najbardziej fabryczny. Po wciśnięciu M i H jednocześnie, zmieniają mi się tylko cyfry minut i godzin, zegarek się nie zeruje, ale skoro tak piszesz, to po południu sprawdzę jeszcze raz, i potrzymam dłużej, bo może za krótko trzymałem. Przyciski oba działają jak należy. jak tylko sprawdzę to napiszę. Dzięki.
                      Ich nie trzeba zbyt długo trzymać Zerują się w momencie wciśnięcia Ważne jest jednak żeby wcisnąć je jednocześnie. A projektanci tak je zaprojektowali że do najwygodniejszych nie należą

EDIT: Widzę, że Ty masz sedana. Tam to faktycznie trzeba te dwa przyciski chyba przytrzymać nieco dłużej.
                      Last edited by majkel79; 11-05-2017, 09:53.
                      sigpic

Comment

To fakt i być może tu jest problem, więc chirurgiczna robota się szykuje, setka spirtu żeby ręka była pewna, no ale dopiero po robocie to sprawdzę. Pozdrawiam A skoro już piszemy o zegarku, to wyczytałem, że trzeba przeciąć czerwono-czarny kabel aby zegarek się nie ściemniał po właczeniu świateł, ale ja bym wolał go po prostu odłaczyć, więc powiedzcie mi, czy do kabli jest jakiś dostęp po wyjęciu radia, i czy w ogóle ten zegarek jest wyjmowalny. Przepraszam za głupie pytania, ale to moje pierwsza honda w życiu, więc nijakiej wiedzy nie mam.
                        Last edited by kimada; 11-05-2017, 09:29.

Comment

Obawiam się, że samo wyjęcie radia jednak nie wystarczy Dostęp do kabli może jakiś tam będziesz miał, ale żeby go zdemontować to i tak będziesz musiał konsolę rozłożyć.
                          sigpic

Comment

No to mnie nie pocieszyłeś i dlatego teraz wiem, czemu chłop przeciął ten kabel.

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                              Jak to odkryjecie to przejdę depresję
                              Prezes nie dygaj, ja sam w szoku jestem Aż jutro ze szczęścia, miast nowego silnika testować to będę się zegarkiem bawił

Comment

Working...
                              X