Witam. Czy jest taka opcja w mojej Hondzie? Nic nie znalazłem w instrukcji obsługi, a nie ukrywam, że wolałbym pokazywany czas mieć po ludzku.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak zmienić wyświetlanie godziny zegarka na 24h
Collapse
X
-
Mi też nie, a zawsze chciałem mieć 24h, ale sam z ciekawości przeszukałem fora anglojęzyczne i tam większość ludzi potwierdziła, że roczniki 2001+ przestawiają się na "24" po wciśnięciu obu knefli - tylko samochód musi być na 2 pozycji zapłonu lub odpalony. Info z siwików i akordów.
Obecnie nie mam opcji jak tego sprawdzić, bo samochód odbieram dopiero w sobotę :P
Comment
-
Zamieszczone przez elmer32 Zobacz postaTak jak pisze fishmacfan. Przycisnąć jednocześnie przyciski H i M i trzymać aż wyświetlacz wyzeruje się. Reszta to już formalność.
Comment
-
Zamieszczone przez kimada Zobacz postaWitajcie. Niestety w mojej furmance z 98r nie działa ta opcja
Comment
-
Zegarek, jak najbardziej fabryczny. Po wciśnięciu M i H jednocześnie, zmieniają mi się tylko cyfry minut i godzin, zegarek się nie zeruje, ale skoro tak piszesz, to po południu sprawdzę jeszcze raz, i potrzymam dłużej, bo może za krótko trzymałem. Przyciski oba działają jak należy. jak tylko sprawdzę to napiszę. Dzięki.
Comment
-
Zamieszczone przez kimada Zobacz postaZegarek, jak najbardziej fabryczny. Po wciśnięciu M i H jednocześnie, zmieniają mi się tylko cyfry minut i godzin, zegarek się nie zeruje, ale skoro tak piszesz, to po południu sprawdzę jeszcze raz, i potrzymam dłużej, bo może za krótko trzymałem. Przyciski oba działają jak należy. jak tylko sprawdzę to napiszę. Dzięki.Zerują się w momencie wciśnięcia
Ważne jest jednak żeby wcisnąć je jednocześnie. A projektanci tak je zaprojektowali że do najwygodniejszych nie należą
EDIT: Widzę, że Ty masz sedana. Tam to faktycznie trzeba te dwa przyciski chyba przytrzymać nieco dłużej.Last edited by majkel79; 11-05-2017, 09:53.
Comment
-
To fakt i być może tu jest problem, więc chirurgiczna robota się szykuje, setka spirtu żeby ręka była pewna, no ale dopiero po robocie to sprawdzę. PozdrawiamA skoro już piszemy o zegarku, to wyczytałem, że trzeba przeciąć czerwono-czarny kabel aby zegarek się nie ściemniał po właczeniu świateł, ale ja bym wolał go po prostu odłaczyć, więc powiedzcie mi, czy do kabli jest jakiś dostęp po wyjęciu radia, i czy w ogóle ten zegarek jest wyjmowalny. Przepraszam za głupie pytania, ale to moje pierwsza honda w życiu, więc nijakiej wiedzy nie mam.
Last edited by kimada; 11-05-2017, 09:29.
Comment
-
Obawiam się, że samo wyjęcie radia jednak nie wystarczyDostęp do kabli może jakiś tam będziesz miał, ale żeby go zdemontować to i tak będziesz musiał konsolę rozłożyć.
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz postaJak to odkryjecie to przejdę depresjęAż jutro ze szczęścia, miast nowego silnika testować to będę się zegarkiem bawił
Comment
Comment