Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Progi rdzewieją ;<

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Progi rdzewieją ;<

Witam, rdza zaczeła mi wychodzić z progów, widać bąble i odpadł mi kawałek lakieru. Co robić? Wymieniać całe progi ? :/ Wujek mówił, że to jakoś 1000 zł wyniesie a mnie na to nie stać bo się jeszcze uczę. Da rade coś z tym zrobić? Help ;(

rdza.jpg

Póki nie masz kasy, żeby to zrobić to nic nie ruszaj. Jak zaczniesz grzebać to pokażą się dziury i już wtedy nie będziesz miał wyjścia...

Comment

Nie chodzi mi o grzebanie samemu, tylko czy da się to jakoś budżetowo zrobić? Oddać do blacharza na szpachelkę? coś do 2 stówek. Jakoś zakonserwować? ;/

Comment

Tego nie naprawisz inaczej jak wstawką. Wzelkie inne działania przyśpieszą korozję bo to jest sito , zgnilizna wyłazi ze środka i to tam jest problem.
        Zakitowane dziury wyjdą natychmiast po tym jak zaświeci na to słońce,w ciągu godziny będziesz miał pęcherze w miejsach gdzie kitu będzie cieniej.Tam gdzie będzie grubiej to będzie odłazić całymi połaciami utrzymując pod spodem wodę,tak jak zaczyna się właśnie na dole
        przy nakładce progu.Jak to oderwiesz to się wystraszysz.

Comment

O kurde, a ile za wymianę progów mniej więcej ;/?

Comment

Nie zrozumiałeś.Nie piszę że masz progi do wymiany(bo progów nie widać)tylko że kit odłazi tak jak nad progami
            rdza.jpg

Comment

No dobra, ale to co mam robić?

Comment

Mixturant Ci przecież napisał-nic.Poczekać na lepsze czasy i oddać do blacharza.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                  Mixturant Ci przecież napisał-nic.Poczekać na lepsze czasy i oddać do blacharza.
                  I zbierać kasę, bo za 2 stówy to tylko kit blacharz zeskrobie...
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                  Coś na temat olejów..

Comment

I taka wymiana obydwu progów, czy co to tam jest, ile może chcieć? Tysiaczek?

Comment

jak się majstrów nie spytasz to się nie dowiesz. Ostateczną cenę poznasz na końcu.

Comment

No ale tak orientacyjnie ile te progi mogłby kosztować?

Comment

Około 1000 pln trzeba szykować. Zależy od fachowca... Musisz popytać. Bierz telefon w dłoń szukaj w ogłoszeniach zakładów blacharsko- lakierniczych, dzwoń i pytaj.. na pewno dostaniesz orientacyjną wycenę.
                          Moja łódka Civic..
                          Mój "klekocik" Ceed..
                          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                          Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                          X