Mam Problem Odebrał moja hondę od lakiernika 5D i zauważyłem takie czerwone plamki od lakieru na kierownicy ;/ i na tylnej szybie pasażera malutkie czarne kropki wygląda to jak Kupa muchy możne wie ktoś jak to zmyć ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czym to zmyc ?
Collapse
X
-
to zalezy z czego masz kierownice ( albo pokrowiec). moj kumpel wziasl po prostu wate nasaczyl ja troche rozpuszczalnikiem, i lekko nacierajac zmyl cala farbe.
korzystajac juz z tego tematu, zapytam czym mozna zetrzec slady po naklejkach? zauwazylem ze na klapie na spojlerze, byly kiedys naklejki a teraz pozostal po nich tylko slad. czym to mozna zetrzec?1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d
-
spróbuj benzyna lub rozpuszczalnikiem .. a te plamki na szybach ? można czymś je zmyć ? A Kierownice mam identyczna jak ta .. Proszę pomóżcie
Comment
-
Można spróbować usunąć klej po naklejkach spirytusem, denaturatem, płynami na bazie alkoholu i żeby nie rozpuściło lakieru.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Zmyć raczej nie. Możesz spróbować przepolerować szybę to to usuniesz. Iskry powstałe przy spawaniu przytopiły szybę jak się o nią odbijały, stąd te plamki.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
Comment
-
Najlepiej czymś co jest przeznaczone do polerowania szyb. Na przykład:
ZESTAW DO POLEROWANIA SZYB SAMOCHODOWYCH (567884156) - Aukcje internetowe AllegroMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Comment
-
spróbuj zmyć te plamki benzyna ekstrakcyjna ponieważ nie uszkodzi kierownicy a powinna zmyć farbę, bo z tego co się domyślam na kierownicy się nie utwardziła dobrze. pzdrLast edited by STRAZok; 08-03-2009, 11:10.HONDA CIVIC
1996 r.Hatchback, pełna alektryka
D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
przywieziona z Austrii
Made In Japan
Comment
-
sama nazwa zmywacz do paznokci- po czyms takim wyskoczą białe plamy, wyblednie. na CPN-ie albo w jakimś budowlanym kupisz za jakieś 4 zl butelkę 0,5 benzyny ekstrakcyjnej i powinno zejść bez problemu. a jakby to nie dało rady to w budowlanym kup rozpuszczalnik nitro i na takim waciku do uszu delikatnie tylko te kropki dotknąć i zaraz umyć woda z płynem do naczyń żeby nie wyżarło barwnika.HONDA CIVIC
przywieziona z Austrii
Made In Japan
Comment
-
plamy na szybie spokojnie spróbuj umyć nitrem, albo papierem 3000 na mokro szlifować, ewentualnie jeszcze na allegro są pasty do polerowania szyb ale nie polecam mechanicznej obróbki szyb bo może się skończyć jeszcze gorzej niż jest. jeśli nie da się tego umyć to pojedz do jakiegoś serwisu gdzie polerują reflektory i za kilka groszy ci to zlikwidują.HONDA CIVIC
przywieziona z Austrii
Made In Japan
Comment
Comment