Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolka pokrywy bagażnika + światełko

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrolka pokrywy bagażnika + światełko

Mam problem od niedawna z w/w kontrolką. Mianowicie jak otworzę bagażnik to ani kontrolka się nie świeci na desce, ani światełko w bagażniku. Od jakiegoś czasu przerywało światełko razem z kontrolką, ale nie znalazłem przewodu przerwanego ani nic... Jakieś pomysły?

Dostań się do czujnika i zewrzyj przewód z masą,jeśli nie zaświeci,to poszukaj na zawiasie pokrywy przełamania wewnątrz izolacji.

Comment

Miałem podobnie , skorodowały mi blaszki w zamku , wyczyściłem, troszkę podgiąłem i kontrolka świeci a lampkę to sobie muszę dorobić.

Comment

Zamieszczone przez fishmacfan Zobacz posta
        nie znalazłem przewodu przerwanego
        gdzie szukałeś tego przewodu? co konkretnie sprawdziłeś?
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Przepraszam za tak późną odpowiedź. Także co się okazało - jak pociągnę wajchę bardzo mocno od bagażnika to kontrolka i światełko działa. przy samym zamku w klapie przed końcem przewodu co idzie do zamka nie widzę przerwy co prawda, ale jak poruszam przewodem to jest reakcja, bo tedy także działa. Z tym, że po zamknięciu pokrywy i otwarciu jeszcze raz - nie działa i znów muszę poruszać...

Comment

30 minut pracy, wyciągaj zamek, popraw kabelek i ciesz się swiatłością .

Meizu M2 Note

Comment

Working...
            X