Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana wkładek zamków

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana wkładek zamków

Witam. Od wczoraj jestem posiadaczek Civica 1.5 Vtec ale mniejsza o to.. Problemem z którym sie borykam są zamki, dokładnie mojemu koledze (poprzedniemu właścicielowi) próbowali sie włamać do auta i ma tak porozpieprzane wkładki zamków, że sie w ogóle nie zamyka. I teraz mam pytanie, czy jak kupie obojętnie jakie wkładki do hondy civic to będą pasować każde? Chodzi mi czy od sedana/coupe/hathback będą pasować do konkretnie hatchbecka?
    Drugie pytanie jest takie, ja to sie wymienia, macie jakieś sposoby? W ogóle podołam tej wymianie sam?
    Z góry dzięki za odpowiedzi

Poszukaj na sieci manuala - książki serwisowej do Hani i tam jest opisane jak to się robi, sam wyciągałem klamkę i zamek, jest trochę zabawy koło 2 godzin pracy.
    MANUAL HONDA CIVIC 96-00

Meizu M2 Note

Comment

poszukaj też u nas na forum działy "Zrób to sam" oraz "Manulae". Skorzystaj też z wyszukiwarki forumowej i poszukaj w tematach działu VI gen.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Do ogarnięcia samemu. Szukaj kompletu wkładek (2x drzwi + stacyjka + klapa + schowek). Myślę że raczej do HB musisz szukać. Da się zmienić samemu ale spokojnie i bez pośpiechu bo zamki składają się z płaskich blaszek. Jak Ci się rozlecą i pomylisz kolejność to już tego nie złożysz tak żeby działało.
        Last edited by majkel79; 19-01-2017, 14:44.
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
        X