Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Doprowadzenie do bardzo dobrego stanu nadwozia

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Doprowadzenie do bardzo dobrego stanu nadwozia

Witam, jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic 1,6 VTEC z '98r. Jak się nazywa taka wersja nadwozia ?
    .
    Jako, że samochód był niedrogi, ma pewne defekty. (1) Pierwszy to wolno działające szyby elektryczne, jest to spowodowane
    . Jak mogę to naprawić prosto i dobrze? gdzie znaleźć części (uszczelki). (2) Kolejny mankament to brak znaczka
    . gdzie mogę taki dostać i jak go zamontować. (3) Podwozie jest dobrze zakonserwowane. Niestety nadkola mają delikatne purchle. Jakim materiałem po zdarciu lakieru "zaszpachlować" i jak mogę dobrać lakier i jaki.
    , (4) klamka też jest zdarta i lusterko gdzieś zachaczone. proszę o informację, link jak to najprościej i dobrze zrobić
    . (5) Ostatni problem, ale chyba najważniejszy to przeciekający dach przy słupkach A (przy dużych deszczach podsufitka jest mokra, ale jeszcze nie kapie) Jak to zrobić, czytałem, że to 20 min, a nie ma nigdzie konkretnie napisane jak....

Proszę o porady, nie jestem jeszcze doświadczoną osobą, chciałbym, żeby ktoś pokierował jak to zrobić.
    Pozdrawiam.

Witaj,

Ad.1. Civic w tym nadwoziu to liftback o oznaczeniu MB, a vteckowy 1.6 to dokładnie MB4.

Ad. 2. Spróbuj przesmarować wnętrze uszczelek szyby smarem silikonowym. To standardowa przypadłość niestety.

Ad. 3. Brak znaczka to nie mankament. U każdego handlarza albo na szrocie znajdziesz taki. Możesz to również wyczyścić tak aby nie było śladu starego znaczka.

Co do przycierek lakieru to ja bym to oddał do zrobienia lakiernikowi. Domowe sposoby bywają mniej lub bardziej udane. No chyba, że trafisz klamkę i obudowę lusterka w kolorze swojego lakieru - montaż jest banalny.

Co do dachu to warto zdjąć podsufitkę i zobaczyć jak to wygląda od środka. Jeśli jest mikrodziurka (tak jak było w moim wypadku) to wystarczy odrobina silikonu. Jeśli bedzie większa korozja to warto się za to wziąć.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez Dudi_ Zobacz posta
      Proszę o porady, nie jestem jeszcze doświadczoną osobą, chciałbym, żeby ktoś pokierował jak to zrobić.
      Pozdrawiam.
      Dudi, zanim zabierzesz się za samochód, zdobądź też trochę doświadczenia "How to be..." naszym forumowiczem. Regulamin, gdzie masz opisane: Jak się przywitać, jak wklejać zdjęcia, gdzie prezentować auto, gdzie szukać a gdzie zadawać pytania. Na forum dbamy o porządek, żebyś Ty, jak i kolejni nowicjusze z pożytkiem z niego skorzystali.

Comment

Zamieszczone przez Dudi_ Zobacz posta
        Podwozie jest dobrze zakonserwowane. Niestety nadkola mają delikatne purchle. Jakim materiałem po zdarciu lakieru "zaszpachlować" i jak mogę dobrać lakier i jaki.
        Niestety, te purchle nie są delikatne i nie zrobisztego sam
        Niczego nie zdzieraj i niczego nie szpachluj,tylko zaklep sobie miejsce na blacharni.
        To jest perforacja blachy,trzeba to wyciąć ,wstawić blachy i dopiero kitować.
        Edit jak popatrzyłem na to jeszcze raz,to odnoszę wrażenie że zostałeś oszukany a ato było zrobione do sprzedaży.
        Czy konserwacja jest świeża? Bo jeśli chodzi o ten błotnik,to został on niedawno zrobiony takim sposobem jakimTy chcesz zrobić.
        To nadkole to sito ,zakitowane i pomalowane na prędce,a na dodatek byle jak.
        Po stanie "politury" można powiedzieć że jest jeszcze "ciepłe"
        Last edited by m26; 24-10-2016, 15:38.

Comment

Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
          Edit jak popatrzyłem na to jeszcze raz,to odnoszę wrażenie że zostałeś oszukany a ato było zrobione do sprzedaży.
          Czy konserwacja jest świeża? Bo jeśli chodzi o ten błotnik,to został on niedawno zrobiony takim sposobem jakimTy chcesz zrobić.
          To nadkole to sito ,zakitowane i pomalowane na prędce,a na dodatek byle jak.
          Po stanie "politury" można powiedzieć że jest jeszcze "ciepłe"
          Tu się z Tobą totalnie zgadzam. Mimo, że nie widać zdjęć całego auta. Na tych zbliżeniach widać wszystko.
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Working...
          X