Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poważna rdza przy wlewie paliwa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Poważna rdza przy wlewie paliwa

Witam. Mam civica VI EJ6 coupe 2000. Po braku korozji widać, że większość życia spędził na niemieckich drogach (stamtąd był kupiony). Jedyny mankament korozyjny to rdza przy wlewie paliwa. Widać było, że ktoś zamalowywał to jakimś gęstym preparatem. Musiało to stanowić problem już wcześniej. Ostatnio tam zajrzałem i korozja sięgnęła już takiego stopnia, że w zagłębieniu wlewu zrobiła się dziura. Powinienem szybko coś z tym zrobić i proszę was o pomoc.

W internecie wyczytałem, że dobrą opcją byłoby wycięcie reperaturki i wstawienie nowej.
    Proszę pomóżcie i doradźcie
    Last edited by majkel79; 30-09-2016, 13:09. Powód: literówka

Dokładnie, najlepiej chyba to wyciąć jak jest źle. Podrzuć jakąś fotę.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Tak to wygląda

20160930_161833.jpg

Comment

Ja bym to wyciął... nie ma czego ratować.
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

OK. A skąd wziąć taką część do ponownego wspawania? Reperaturka to tylko ten plastkowy segment zgadza się. Czy tą stalową część można kupić?

Comment

HondaPartsNow.com offers the great deal for genuine Honda parts, 63915S02A00ZZ. Adapter, Fuel Cap. All parts are backed by the Honda's warranty.

Comment

blacharz będzie wiedział co z tym zrobić. Jest to ukryte pod klapką i kluczowe jest by to się nie rozszerzało na błotnik. Dokładne czyszczenie, ewentualnie wspawanie kawałka blachy w miejsce ubytku i zapaćkanie tego od wewnątrz i od zewnątrz tak by zabezpieczyć. Nie wchodziłbym tu w większe koszta. W zasadzie to cześć roboty można zrobić samemu tu nie jest tak ważna estetyka co po prostu zabezpieczenie.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
              X