Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opadnięte drzwi kierowcy, jak podkręcić zawias

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Opadnięte drzwi kierowcy, jak podkręcić zawias

W moim liftbacku drzwi kierowcy są lekko opuszczone w dół ( mały wypadek podczas wyjazdu z otwartymi drzwiami z garażu... ) i muszę dość mocno trzasnąć, żeby się domknęło. Na otwartych drzwiach mogę je unieść z 1 cm do góry, po przyłożeniu do kabiny widać różnicę 1 cm - uszczelki na siebie nachodzą.

Próbowałem podkręcać kluczem widoczne śruby w zawiasach, ale nie one były poluzowane. Wydaje mi się, że to gdzieś w budzie jest coś poluzowane, wykrzywione. Co radzicie?
    Oryginalne perfumy
    wuko

Do tego trzeba zdjąć conajmniej nadkole.
    Proponuję żebyś miedzy drzwi a dolny zawias włożył podkładki 1.5mm grubości.
    Nie wykręcaj obu śrub na raz,jedną wyjmij a drugą tylko popuść,a wyjmiesz dopiero jak pierwsza wróci na miejsce.

Comment

Zamieszczone przez phillix Zobacz posta
      Na otwartych drzwiach mogę je unieść z 1 cm do góry,
      no to gdzieś jest luz, przecież uniesienie drzwi o 1 cm to bardzo dużo! jak je unosisz i tak ruszasz góra -dół to co ma luz? może bolec masz wyrobiony w zawiasie górnym? Bolce potrafią się z czasem wycierać z braku smaru i tak powstaje luz. Nawet po kraksie to drzwi powinny się otwierać/zamykać bez żadnego luzu. Jak bolec jest wytarty no to drzwi opadają, jak śruby w zawiasach są niepodokręcane też będzie się gamgać.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X