Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zdjęcie tapicerki z drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zdjęcie tapicerki z drzwi

Witam Was. Czy ktoś z Was może wie jak ściągnąć tapicerke z drzwi bocznych? Chciałbym wymienic silniczek od szyby i cholerka nie moge ściągnąc tego całego plsatiku... na necie nic nie znalazłem i boje się nawet szarpać tym żeby czegoś nie uszkodzić ;/ wie ktoś?
    pozdrawiam
    MOJA HONDA - http://www.civicforum.pl/showthread....914#post310914

Pewnie ktoś kto ma Civic'a 6-gen dokładnie Ci opisze wszystkie miejsca, ale raczej (ja miałem Civica 7-gen) na samym początku trzeba odkręcić kilka śrubek. U mnie były w dwóch miejscach - pod osłoną podłokietnika i pod osłonką (klapką), która była pod klamką.

Także najpierw musiałem podważyć czymś osłonę podłokietnika i tą małą klapkę we wgłębieniu klamki, żeby uzyskać dostęp do śrubek.A potem po odkręceniu tych śrubek zostało już tylko delikatnie podważać palcami tapicerkę wszędzie wkoło, żeby wyskoczyły spinki.

Acha, i jeszcze najpierw trzeba zdjąć osłonę mocowania lusterka (taki plastikowy trójkąt) - to bardzo łatwo schodziło, siedzi tylko na wcisk.

Robiłem to kilka razy i o dziwo ani razu nic nie połamałem chociaż stres zawsze był .
    Last edited by Slinger; 09-09-2016, 13:19.
    Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
    Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Widze ze masz te same boczki co ja a wiec:
      Odkrecasz srubki ktore sa kolejno:

1 pod klamka wewnetrzna-musisz zdjac ten plastik, pociagnij klamke jakbys otwieral drzwi i wyciagnij ten plastik,
      1 w tym miejscu za ktore ciagniesz drzwi jak je zamykasz, w tym plastiku gdzie sa przelaczniki do szyb w tym dolku(ten plastik tez wyciagnij i kdepnij kostke)
      Jak zdejmiesz maskownice glosnika to tam sa 3 wkrety, oraz ja zawsze odkrecam tez glosnik(odepnij od niego kable)-jezeli masz nie kombinowane to powinno byc 3 kolejne wkrety i to tyle z krecenia.

Potem podwazasz obicie drzwi od dolu dookola (tam sa takie kolki plastikowe zatrzaskowe i jest ich chyba z 6 nie pamietam dokladnie).
      Nastepnie musisz uniesc cale obicie zeby zdjac je z takiej jakby szyny tu przy samej szybie(ja zawsze otwieram szybe jak zdejmuje boczek bo jest wygodniej
      I to tyle poradzisz sobie
      Last edited by yoschiujrz; 09-09-2016, 13:34.

Comment

W 5D Liftback - plastikowa śruba + kołek w widocznym miejscu, obok deski rozdzielczej, jedna w klamce i 2 w 'rączce' na drzwiach. Odrywamy od dołu, po bokach i w środku. Uważaj żebyś nie urwał niczego jak będziesz wyciągał klamkę przez tapicerkę.
        Oryginalne perfumy
        wuko

Comment

LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

w Civicu VI 3D 99r mi chodziło. dziekuje bardzo za Waszą pomoc )
            MOJA HONDA - http://www.civicforum.pl/showthread....914#post310914

Comment

Working...
            X