Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak wyciszyć wnętrze VI gen??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak wyciszyć wnętrze VI gen??

Witam,
    Panowie mam pytanie próbował ktoś z was jakiś metod na wyciszenie wnętrza Hani VI gen??
    Czy np. zamontowanie nadkoli pomaga??
    Z góry dzięki za wszelkie info..
    Last edited by Gość; 28-02-2009, 15:47.

założenie nadkoli trochę pomaga, w hondzie którą mam aktualnie, nie ma ich i jest trochę głośno podczas jazdy (kamyki, deszcz)... w poprzednim aucie miałem fabrycznie nadkola i było trochę ciszej... no i mata pod maską też jest dobrą sprawą....

Comment

jak chcesz sie bobawic w cieple dni to proponuje matami boll lub app podloge wyciszyc,nadkola od srodka,dzrzwi i bedzie sporo ciszej

Comment

hejka!
        a czy taka mata pod maską nadaje się do silnika benzynowego? bo ja słyszałem, że jednak tylko w diesel'ach ona wystąpowała... ? nie ma to wpływu na prace silnika? Tylko na wyciszenie?

Comment

A jakieś sugestie gdzie można nabyć takie nadkola i maty oryginalne i w przystępnej cenie??

Comment

Ja mam wersje coupe ,w serwisie powiedzieli mi ze fabrycznie niebyly montowane nadkola ale to wedlug mnie troche smieszne bo podczas jazdy slychac jak sie kamyczki i inne dziady tluka po blaszy dlatego chcialem dokupic takie nadkola no i kupilem tylko niepodeszly i gosc w jednym ze sklepow zaproponowal mi nadkola ale od wersji 5D bo podobno maja pasowac,narazie niekupilem ale zamierzam.TYLKO CZY ONE NAPEWNO BEDA PASOWAC???(CENA TAKICH NADKOLI U MNIE OD 5D TO 35ZL SZTK.)
            1996r. D16Y8 127HP

Comment

witam. Scibi mata a wygłuszenie to różnica. /coć spełnia podobna funkcję/ Wygłuszenie z tego co wiem występuje przeważnie w dieslach, a maty to ten rodzaj;
              MATY BITUMICZNE WYGŁUSZAJĄCE-BOLL 250x500 SUPER (559745579) - Aukcje internetowe Allegro
              stosowałem maty fajna rzecz / blacha tak nie pracuje.polecam

Comment

cześć...
                no to u mnie raczej było "wygłuszenie" takie włochate pod ożebrowaniem maski, mechanik który składał mi samochód po dzwonku ją wyjął bo powiedział, że to do benzynki nie musi być ale jak tak mówisz to powróci to do wyposażenia maski, a maty bitumiczne jak się zrobi cieplej zainstaluje w drziwiach.
                dzięki za info
                pozdrawiam...

Comment

A czy te maty można zamontować również pod maską?? Czy mogą się stopić??

Comment

Widzita pany bo w Japuni to mają czyste drogi więc nadkola niepotzebne :-) u nas niestety drogi mamy z kategori "inne" więc przydało by się. Ja przesiadłem się tydzień temu z V do VI aerodeck i jest nieporównywalnie ciszej! W angliku jednak nadkola są bo tam też kamyki występują! Troszkę od rzeczy - ale takie moje male spostrzeżenia. pozdr.

Comment

A jeśli do mojej Hani założę nadkola, to nie będą one wadzić z oponami 175/65 15''?
                      Pytam się, bo nie mam, a chciałbym se założyć, ale nie chciałbym wydawać kasy na coś, czego nie założę, bo się nie zmieści
                      sigpic
                      UFO, 1.8 Sport
                      Chcesz instrukcję serwisową? Mam ją tu

Comment

nadkola maja tez duży plus ze tak szybko ruda się nie bierze za Hankę
                        HONDA CIVIC
                        1996 r.Hatchback, pełna alektryka
                        D14A4, SOHC, 16V, 1396 cm ,90 KM ( 1,4i s )
                        przywieziona z Austrii
                        Made In Japan

Comment

Zamieszczone przez olo125 Zobacz posta
                          A czy te maty można zamontować również pod maską?? Czy mogą się stopić??
                          a po co pod maska? lepiej zaloz je na scianie za silnikiem ( mam nadzieje, ze wiesz o co chodzi), wtedy wyciszysz wnetrze. moj brat zalozyl maty w swojej mazdzie na kazdych drzwiach (4) i wlasnie na scianie za silnikiem. b. duza roznica. ja w swojej Hani rowniez bede wyciszal, przy zakladaniu glosnikow z przodu.
                          1.4 iS 90 KM 1998 r. 3d

Comment

Na ściance za silnikiem jest jakoś mało miejsca żeby takie maty przykleić, trudny dostęp. Macie jakiś patent jak to zrobić ?

Comment

W dieslach zakłada się maty pod maską, ponieważ to klekoty. Benzyna jest dużo cichsza. Niebawem będę rozbierał drzwi przednie i wyciszał matami pod car audio.

Comment

Working...
                              X