Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ogrzewanie w hondzie civic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ogrzewanie w hondzie civic

Mam problem z ogrzewaniem.Jak włączę nawiew na szybę , to zimne powietrze leci z nawiewów co znajdują się nad radiem i tego dużego przed szyba. Ale cieple powietrze leci na szybę i na drzwi z otworów nawiewowych. Nie wiem czy tak ma być??
    Oraz dodatkowy problem mam z ogrzewaniem bo nie leci gorące powietrze tylko cieple.
    Dzięki za pomoc

Tu masz tak dobry temat, że lepiej tego ogarnąć nie można, tylko go uważnie przeczytaj

Pozdrawiam

Comment

Filt pylkowy wymienialem okolo pól roku temu i jest dobry. Zrobilem tak jak opisal to TOLIUSZ i nic nie pomoglo. Nadal z Srodkowego nawiewu leci zimne powietrze.
      Moze u mnie nagrzewnica slabo sie nagrzewa, ale nie dawno przepłukalem caly układ. Niewiem jak w innych hondach jest ale u mnie przy wlączonym nawiewie na szybe cieple powietrze wylatuje od spodu przy nogach,oraz przy szybie tez. Cieple a dokladnie letnie.
      pozdro

Comment

Z tego co sie orientuje to jak sie wezmie nawiew na szybe ustawi to nie leci powietrze z kratek nad radiem tylko z tych po bokach dodatkowo przy drzwiach. Przynajmniej tak jest u mnie w 3 drzwiowce

Comment

Powiedzcie mi Koledzy co sądzicie o płynie do od kamienienia chłodnicy firmy

INDEKS: RADIATOR FLUSH
          NAZWA: Płyn do czyszcznia układu chłodzenia
          OPIS: ŚRODEK DO CZYSZCZENIA UKŁADU CHŁODZENIA 354ML VALVOLINE
          PRODUCENT: VALVOLINE lub

INDEKS: VPS RADIATOR FLUSH 350ML
          NAZWA: Płyn do czyszcznia układu chłodzenia
          OPIS: Profesjonalny preparat do czyszczenia chłodnic samochodowych 350ML VPS VALVOLINE
          PRODUCENT: VALVOLINE
          czy może jednak zakupic STP FLUSHEM. STP będę musiał kupic przez alegro a tamte moge u siebie w sklepie oraz co sadzicie o płynie

INDEKS: PRESTONE AF ZESTAW
          NAZWA: Płyn do ukł. chłodz. bezkrzemianowy
          OPIS: ZESTAW PRESTONE: koncentrat 1Lx1szt, koncentrat 4Lx1szt, płyn do chłodnic1Lx3 szt, płyn do chłodnic 4Lx2 szt,glikomierzx1szt, lejekx1szt.
          PRODUCENT: PARYS
          dzieki za pomoc

Comment

tak ma być ze środkowych ma lecieć zimne powietrze a jak nie chcesz to przy filtrze pyłkowym po lewej stronie jest taka linka z cięgnem zdejmij ją i zablokuj w położeniu gdzie nie będzie leciało zimne powietrze. Znam ten temat ponieważ rozbierałem układ grzewczy.Faktem jest iż centralne w hondzie bynajmniej w mojej to kaszana grzeje ale po przejechaniu 50km. noi kiepski nadmuch na szybę.

Comment

Nie tak ma byc, musi miec pelna regulacje i nie moze to byc kaszana. Moja H przy silnych mrozach nagrzewala sie po przejechaniu 2 km i z zadnego otworu nie leci mi zimne powietrze. Zimne powietrze powinno leciec tylko wtedy jesli sie tak ustawi jesli tak nie jest to znaczy ze cos jest nie tak.

Comment

Sorki ze tak pózno odpisuje-miałem problemy z netemNadal lipa z tym ogrzewaniem. Zrobiłem plukanie calego układu tak jak napisane było w linkach od Przema Wb.
                Niewiem co robic??
                Teraz chyba dostane sie do nagrzewnicy i spróbuke ja wyontowac i wyczyscic,może tam jest problem.
                może ktos wie jak wymontować ją?

Comment

Working...
                X