Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda pod nogami pasażera i przewód odprowadzający wodę z szyberdachu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda pod nogami pasażera i przewód odprowadzający wodę z szyberdachu

Witam

Honda Civic VI, rocznik 1999. Miałem naprawiany szyberdach, wyciągany itp. Teraz okazało się (po roku), że przecieka gdzieś na przednim prawym słupku po stronie pasażera. Do tego stopnia, że woda dostałą się pod wykładzinę i zrobiło się tam bagno i pojawiła się ruda. Zrobiła się dziura. pozdejmowałem wszystko co potrzeba oczyściłem podłogę. Teraz szykuję się do spawania tej podłogi i tu kilka pytań:

jak spawać?

- do czoła
    - na zakładkę
    - z obu stron (góra nowa blacha - dół nowa blacha)?

Mój plan jest taki:
    -pospawać
    -potem podkład reaktywny
    - bitgum kilka warstw
    - na to baranek

Jednak nie wiem co zrobić z zastosowaną techniką odprowadzenia wody przez jednego typa (blacharza). Szczegóły na zdjęciu. Czy ten wężyk powinien być tak wsadzony ? Zrobiona dziura w podłodze? czy może gdzieś w słupek powinno być to schowane?

Może ktoś też demontował szyber i wie gdzie te przewody powinny być?

Muszę coś z tym zrobić bo samo pospawanie i pomalowanie nie usunie mi problemu nabierania wody.

Proszę o ewentualne komentarze.IMG_20150430_175319.jpgIMG_20150430_175329.jpgIMG_20150430_175343.jpg
    Załączone pliki

W pierwszej kolejności piszemy post powitalny w Dziale Powitań i czytamy Regulamin. Potem wyszukiwarka. Co do wody i szyberdachu - tu jest jeden z podobnych tematów: https://www.civicforum.pl/showthread...363#post140363

Comment

Łosz kurna, co ten blacharz odpierdzilił z tymi odprowadzeniami...

W prawym i lewym słupku jakieś 10 cm nad podłogą i 5 cm od drzwi w stronę ściany grodziowej masz takie gumowe czarne rurki, których końce wychodzą pod błotnik na zewnątrz. Tam powinny być włożone te przeźroczyste węże.

To, że podłoga pordzewiała to wina błędnego poprowadzenia tych węży...:/ Jak chcesz to w poniedziałek zrobię zdjęcie jak powinno to wyglądać, bo akurat mam rozebranego 6gen z szyberdachem.

Comment

Dzięki za info. Jak możesz to zrób mi foty jak to wsadzić bo mi to typo zrobił jak na zdjęciach. Na dodatek od dołu zamiast to wypuścić prosto ze 4 cm w dół to zagiął i trytkami przymocował do listwy plastikowej chroniącej próg od spodu. Masakra. Właśnie jestem w trakcie spawania i bym to sobie ogarnął.

Tak więc jak możesz to zdjęcia się przydadzą. Dzięki.

Comment

Working...
        X