Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naprawa po kolizji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Naprawa po kolizji

Witam was tym razem mniej radośnie
    Cofałem i coś mi wyrosło z ziemi było tylko bum to tak mniej więcej
    Do rzeczy, autko wygląda teraz tak
    IMG_20141022_191036.jpg
    Zderzak podrapany, nie popękał natomiast boczek lekko wgięty i farba znad rdzy wypadła i tak miałem to zrobić a tak zrobię to trochę szybciej hehe
    Pytanie do was:
    1. Lepiej kupić farbę po numerach czy lepiej jechać do lakiernika aby dobrał odpowiedni?
    2. Blacha jest przeżarta przez rdzę i jak będę to robił to trzeba to zdrapać i czy wystarczy siateczka z żywicą i szpachla?

Ad.1 lepiej dobrać odpowiedni kolor ponieważ nie masz nowego samochodu i po tylu latach użytkowania na pewno się odcień zmienił
    Ad.2 Jeśli blach jest przeżarta to żeby to zrobić dobrze to trzeba wymienić element, nie ma innej rady
    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
    sigpic

Comment

Zamieszczone przez modzel116 Zobacz posta
      2. Blacha jest przeżarta przez rdzę i jak będę to robił to trzeba to zdrapać i czy wystarczy siateczka z żywicą i szpachla?
      To już lepiej nic nie robić. Jak tak zrobisz to gwarantuje Ci że na wiosnę będzie jeszcze gorzej. Więc to tylko strata czasu i kasy. Tak można zrobić jak auto idzie na handel co by ładnie wyglądało (chociaż nie popieram tego). Rób kompleksowo to znaczy nowe wspawane nadkole, a zderzak można uratować.
      - Stuk! Puk!
      - Kto tam?
      - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Pojechałem do lakiernika z klapką od wlewu paliwa, dobierze mi odpowiedni kolor, kupiłem też szpachlę z włóknem szklanym i zastaw reperacyjny z siateczką.
        Bok zrobię samemu może idealnie nie będzie ale będę starał się odwzorować kształt bo rdzę chcę usunąć i zderzak mówicie że da się uratować?
        Malować go całego czy co z nim zrobić? i co mi jeszcze będzie potrzebne? papier ścierny jaki itp.

Comment

Working...
        X