Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woda w bagażniku

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Woda w bagażniku

Witam wszystkich użytkowników! To mój pierwszy post.

Mam hatchbacka 1,4i z 1997.

Od pewnego czasu pojawił się u mnie problem jak w temacie. Po deszczu w bagażniku w zagłębienia po lewej i prawej stronie, nad komorą zapasówki pojawia się woda.

Myślicie, że to kwestia uszczelki bagażnika, czy tych dwóch podłużnych na dachu? Trudno się coś takiego wymienia?`

Dzięki za pomoc! Pozdrawiam!

Jak pierwszy post to trzeba się przywitać w odpowiednim dziale. Przeczytać również Regulamin i skorzystać z wyszukiwarki.

Co do sprawy, to najczęstszą przyczyną są, nieszczelności uszczelek tylnych lamp, z dużym prawdopodobieństwem tamtędy leci woda. Na forum jest kilka wątków jak sobie z tym poradzić
    Kierownik Działu Diesla

Comment

woda w bagazniku hb 99

Witam
      Mam problem z woda w bagażniku. Uszczelniłem lampy i te odpowietrzniki pod nimi ale woda dalej się pojawiała. Po głębszej analizie doszedłem do wniosku ze źródło problemu jest gdzieś nie niżej niż od polowy słupka po prawej stronie.
      Najwyżej woda pokazuje się jak wchodzi ten klips co trzyma plastik z blachą przy tym żółtym klipsie:

20150324_134253.jpg

Zapraszam do działu Powitań, zapoznaniu z regulaminem i korzystaniu z wyszukiwarki. Post przeniosłem tu, aby ew. kontynuować jeden i ten sam wątek. Używaj też proszę polskich znaków.
      Last edited by markow71; 24-03-2015, 14:58.

Comment

Wiem że to inna generacja, ale możesz spojrzeć jak ja w swoim zabezpieczyłem przed wlewaniem wody, może coś pomoże https://www.civicforum.pl/showthread...iku-VII-gen-HB
        Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
        sigpic

Comment

Mam taki sam problem z woda w bagażniku, uszczelniłem silikonem oby dwie lampy oraz odpowietrzniki przy zderzaku ale dalej z lewej strony mi się leje. Przy następnej okazji postaram się zdjąć cały lewy bok oraz plastiki ze słupka i zobaczyć czy może stamtąd nie cieknie.
          #grzes41gt jak zdjąć te gumy z kabli nad bagażnikiem?

Comment

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            jak zdjąć te gumy z kabli nad bagażnikiem?
            spróbuje podpowiedzieć, ... chodzi o gumowany peszel przez który przechodzi wiązka kabli z karoserii przy dachu do profilu klapy tylnej?
            po prostu mocno tuż przy samej powierzchni blachy wciśnij palcami i podważ - to zwykły gumowy kołnierz - wyskoczy.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki spróbuję następnym razem gdy tylko będę mógł rozebrać autko. ps dzięki za fachowy opis bo ja nie potrafię jeszcze używać takiego języka :P

Comment

Working...
              X