Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

skrzypiące plastiki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• skrzypiące plastiki

Witam,
    jestem na finiszu doprowadzania padła do sprawności. Problem dotyczy plastików (lub czegoś innego o czym nie mam pojęcia, ale raczej plastiki). Mianowicie na dziurach, lub kostce brukowej w środku panuje odgłos jakby ktoś sypał piaskiem. Cichy, głuchy dźwięk który doprowadza mnie do szału Wydobywa się on z tyłu, mam wrażenie że z prawej strony. Bądź inaczej: wydobywa się on z prawej strony i mam wrażenie że z tyłu bardziej. Ciężko określić.
    Wyciągnąłem wszystko z bagażnika, wyciągnąłem półkę, wyciągnąłem duży plastik klapy bagażnika, dokręciłem wszystko co ma śrubki, zamontowałem tablice rej razem z podkładką na taśme dwustronną piankową, posprawdzałem wszystkie plastiki (wszystko mocno, sztywno osadzone). Efekt ? 0, null, nic, brak słów.
    Mam w planach dostać się do tylnych prawych drzwi i zobaczyć może tam coś jest nie tak (w co wątpię). Właściwie to dzisiaj próbowałem ale powstrzymała mnie korbka. Jak ją odkręcić?

No i pytanie za 100 punktów co z tym fantem zrobić ?? Może ktoś miał podobny problem.
    Niedługo będę wygłuszał przednie drzwi, może też zając się tylnymi jakąś tańszą matą? A na wszystkie łączenia plastików taśmę dwustronną piankową lub jakąś piankę. To jedyne co przychodzi mi do głowy.

ps. zagłuszenie tego dźwięku radiem nie stanowi dla mnie rozwiązania

Pozdrawiam

W korbce jest metalowa zawleczka którą trzeba pociągnąć.

Najlepiej zacząć powoli etapami wygłuszać i słuchać efektów.
    - Stuk! Puk!
    - Kto tam?
    - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

[QUOTE=kamilrojek;213755]W korbce jest metalowa zawleczka którą trzeba pociągnąć.]

Ja raczej bym napisał , ze należy ja wypchać a nie pociągnąć ,łatwiej

Comment

Prosta sprawa z tą korbką. Ściągnąłem boczek, pojechałem na dziury i z tyłu.... cisza! Brakowało zaczepów więc kupiłem, zamontowałem i z tyłu spokój. Teraz dopiero usłyszałem, że z przodu jest jeszcze gorzej. Zlokalizowałem problem, jest to... no właśnie. Co to kuźwa jest ?! Lata jak szalone, a blacha uderzając o blachę daje dźwięk który ostatnimi czasy doprowadzał mnie do szału

Nie chce niczego uszkodzić dlatego pytam co to jest. Moja taktyka zakłada ściągnąć jedną blache i okleić ją dwustronną taśmą piankową - będzie spokój

Comment

chyba osłona kompa i u mnie w heczbeku jest trochę inaczej
          mi też skrzypi w słupku ( zimą )tylko nie mogę się zabrać
          Last edited by wiesko126; 10-02-2014, 20:30.
          sigpic moje autko D16W4VTEC
          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

I ja walczylem ze skrzypieniem plastikow. Moim zdaniem sztuka tkwi w zlokalizowaniu miejsca zrodla skrzypienia, dalej to juz nie problem bo wystarczy uzyc gabki, pianki, czegos miekkiego, silikon w sprayu, ja stosowalem podkladki gumowe pod wkrety czy kolki. Oczywiscie lepiej zeby to bylo cos trudno palne i nie chlonace wody. Warto zwrucic uwage na przewody i wszystko co wizsi bo moze stukac.

Comment

Btw. macie jakiś patent na szyberdach? Po otworzeniu osłony (tej wysuwanej podsufitki, jak zwał tak zwał) strasznie skacze, słychać to nawet na wolnych obrotach.

Comment

Working...
              X