czy ktos mi podpowie orientacyjnieile kosztuje malowanie calego auta a ile jeden element moje auto to hatchback 5d
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Malowanie
Collapse
X
-
Nie sądzę Mariusz abyś uzyskał nawet szacunkowe dane, bez kalkulacji w konkretnym miejscu ( warsztacie ). Ceny za ten sam element mogą się różnić dwukrotnie a nawet i więcej. Kwestia od 200 do 500+ w zależności kto, jak, gdzie, z gwarancją, bez, z rachunkiem, bez rachunku itd.
Malowanie całości w renomowanej firmie to naprawdę "grube pieniądze", więc rozeznaj temat na swoim terenie.
-
Auto nie jest duże więc uśredniając:
- fachowcy - 4k wezmą a może i lepiej
- średni fachowcy - 2-3k
- ciarachy - poniżej 2k zejdą
Także w cenie rozbieżność spora i w jakości roboty też.
Ale mając w ręku te 2-3k możesz myśleć o malowaniu. Jak masz 1k i 1.5k to już problem to odpuść/dozbieraj.
Malowałem jedno duże auto osobowe w całości i 4k wziął mi średniej klasy fachowiec. Zrobił w miarę dobrze ale trzeba go było pilnować i poganiać. Pamiętaj, każdy lakiernik to krętacz. Jak gada że pomaluje w 2 tygodnie to już z automatu dolicz tydzień i nie zdziw się jak auto postoi miesiąc.
Last edited by Gość; 02-02-2014, 00:01.
Comment
-
Zamieszczone przez MARIUSZ81 Zobacz postaczy ktos mi podpowie orientacyjnieile kosztuje malowanie calego auta a ile jeden element moje auto to hatchback 5d
Comment
-
Zamieszczone przez pioterhiszpan Zobacz postaAutor chyba nie narzekał na rdze. Chyba ze cos przeoczyłem.
Comment
-
Honda to nie maluch że pomalujesz w warunkach domowych. Chcąc dobry efekt uzyskać tylko lakiernia. Co do oklejania - jeżeli wypiaskujesz i zabezpieczysz ogniska rdzy przed naklejaniem foli nic się dziać nie będzie. Kolega ma ją w golfie 2 i póki co żadnych problemów z rdząsigpic
Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy
Comment
-
Zamieszczone przez kamilrojek Zobacz postaW innym wątku pisał że samochód wymaga trochę pracy więc chyba idealnie nie jest? A który z nas maluje samochód "od tak"?
Comment
Comment