Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

reflektory ringi - dobra alternatywa?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• reflektory ringi - dobra alternatywa?

Witam,
    jako że mam do wymiany lewą przednią lampę bo delikatnie popękana, a prawa trochę zmatowiała, to zacząłem szukać na allegro zamienników i natknąłem się na to: https://allegro.pl/lampy-honda-civic...616729572.html
    Czy ktoś z szanownych Forumowiczów może przyświeca sobie takim lub podobnym zestawem na co dzień i mógłby w kilku słowach zawrzeć swoje uwagi dot. jakości samych lamp, jakości światła oraz walorów estetycznych? Nie znalazłem na forum - poza jednym wątkiem - dużo informacji nt. takich lamp.

Witaj, najpierw dopełnij regulaminu dopiero później zakładaj temat. Zasady to zasady.
    EX Civic FN1
    EX Civic ED7
    EX Civic EP2
    EX Civic FD7 FL
    EX Civic FN2
    EX Civic FG1
    EX Civic FD7
    EX Civic EM2
    EX Accord CL3
    EX Accord CG8
    EX Civic MB6
    EX Civic MB4
    EX Civic MB2

Comment

Ok, regulamin czytalem i przedstawilem sie juz wczesniej czyli rozumiem, ze chodzi o podlaczenie sie pod wczesniej istniejacy watek w tym temacie, bo innych uchybien nie wylapuje. Uprzejmie prosze o potwierdzenie czy nie bladze. Sorry i pozdrawiam.
      Last edited by libidinously; 15-10-2013, 09:31.

Comment

Powiem tak, to są lampy do wersji po liftingu, także jeśli masz Civica z lat 99-01 to będą pasowały. Z reguły zamienniki lamp są dobrej jakości. W swoim MB2 mam zamienniki DEPO, ze względu na to, że stare reflektory były mocno zużyte. Nie narzekam, jakość zadowalająca jak dla mnie.
        EX Civic FN1
        EX Civic ED7
        EX Civic EP2
        EX Civic FD7 FL
        EX Civic FN2
        EX Civic FG1
        EX Civic FD7
        EX Civic EM2
        EX Accord CL3
        EX Accord CG8
        EX Civic MB6
        EX Civic MB4
        EX Civic MB2

Comment

i są soczewki można hidy założyć i będą fajnie świecić tylko że wiadomo hid-y są mało legalne ale efektowne

Comment

Te lampy będą parowały i świeciły wszędzie, tylko nie na drogę. Dodatkowo ze spasowaniem będzie kibel.

Co do DEPO, to miałem kiedyś w swojej EK3. Nowe, ładnie świeciły, ale jakość wykonania i spasowanie - 3-/2+. Chociaż oczywiście lepsze to niż zdezelowana używka .

Comment

Dzieki Panowie za odpowiedzi. Finalnie nie zdecydowalem sie na nie ze wzgledu niepewna jakosc i brak polaczenia z mechanizmem elektrycznej regulacji. Znalazlem oryginalna uzywke w ladnym stanie i powinno byc ok. Pozdro!

Comment

i to będzie najlepszy wybór

Comment

Jump23 pdsumował trafnie i krótko, a tu jeszcze masz "relację użytkownika" https://www.civicforum.pl/showthread...Hondziarzy-%29 #1
                  Wątek zamykam.

Comment

Working...
                  X